2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:05

Belföld

Misetics Bálint testvérének cége nyert több fővárosi pályázaton

Miközben testvére, Misetics Bálint Karácsony Gergelynek ad lakhatási tanácsokat havi nyolcszázezerért, a főváros Misetics Mátyás cégére bízta turisztikai PR-feladatait. A vállalkozás a szintén balos vezetésű Budavári Önkormányzat pályázatán is simán nyert - írja a Mandiner.

  • Misetics Bálint testvérének cége nyert több fővárosi pályázaton

Büszkén jelentette be honlapján a Mitte Communications Kft., hogy új ügyfele Budapest hivatalos turisztikai, kulturális és marketing szervezete. A Budapesti Fesztivál-és Turisztikai Központ a főváros „kedvező nemzetközi- és belföldi megítélését, valamint a turizmus és kultúra előmozdítását segíti a magyar főváros, mint kiemelkedő kulturális- és turisztikai desztináció pozícionálásával, valamint értékes kulturális tartalom létrehozásával”. Az ügynökség saját bevallása szerint átfogó, a turisztikai és kulturális feladatokhoz kapcsolódó tartalom- és PR szolgáltatásokat lát majd el, magyar és angol nyelvű sajtóanyagokat készít.

A cég nem sokkal később a balos vezetésű Budavári Önkormányzat arculatépítési pályázatát is behúzta. Arra a tenderre 18-an jelentkeztek, a Budavári Önkormányzat szerint azért a Mitte Communications Kft. nyert, mert: „a győztes pályázat bírálata során a vállalási ár és tevékenységek köre mellett kiemelt szempontot jelentett a pályázó releváns kulturális, turisztikai, egyházi vagy önkormányzati referenciája, a szakmai csapat igazolt művészetszakmai háttere, a kerületi branding ütemtervének részletessége és megvalósíthatósága, illetve a kerület lakóinak, civil szervezeteinek és intézményeinek bevonása.” 

- írja a Mandiner.

Karácsony főtanácsadójának testvére a befutó

A cégadatbázis szerint a Mitte Communications Kft. tulajdonosa Misetics Mátyás. A cég nettó árbevétele 2018-ról 2019-re 47 százalékkal esett vissza. A Misetics név ismerősen hangozhat, hiszen Misetics Mátyás testvére a közéletben rendre felbukkanó Misetics Bálint.

A szociológus végzettségű Misetics Bálint havi bruttó nyolcszázezerért a főpolgármester lakás- és szociálpolitikai főtanácsadója, önkormányzati főtanácsadó. Noha Misetics Bálint a „Város Mindenkié” Csoport aktivistája is volt, a szélesebb közvélemény máshonnan is ismerheti.

A diáktüntetéseket szervező Hallgatói Hálózat vezetői közül többen a Párbeszéd politikusai lettek, köztük volt Misetics Bálint is, aki a jelenlegi munkaadója, Karácsony Gergely főpolgármester által fémjelzett párt alapító tagja. De Misetics volt az is, aki az ATV-ben egy Macbook Air laptopról olvasta fel a szegénységi adatokat az azóta már a DK-ban politizáló, fővárosi kulturális tanácsadóként pedig havi bruttó egymilliót kaszáló Kálmán Olgának.

Ami testvére cégét illeti, a Mitte a tavaly őszi önkormányzati választások előtt is kapott megbízásokat, a Tarlós-érában dolgoztak a BKK-nak és a Közlekedési Múzeumnak, egykori ügyfeleik között tudhatják a MOL-t és a Greenpeace-t, de közreműködtek a Reformáció 500 emlékév lebonyolításában is.

Ettől függetlenül az ellenzék az elmúlt években rendre az uram-bátyám világ felszámolásával kampányolt, kifogásolva azt is, ha egy politikus hozzátartozója, ismerőse kapott bármiféle megbízást. Legutóbb a szintén Karácsony-párti Tordai Bence a II. kerületi Radetzky-laktanya felújítása kapcsán azért is tiltakozott, mert az épület tulajdonosa közvetve Wáberer György kormánybiztos. Korábban V. Naszály Márta a „fideszhaverok helyett valódi városépítést” követelve azért ágált, mert egy beruházásnál a kivitelező cég Matolcsy György unokatestvéréé, Szemerey Tamásé. Érdemes felidézni azt is, hogy Misetics Bálint főnöke, Karácsony Gergely 2018-as miniszterelnök-jelölti programjában még „fideszbűnözésnek” nevezte, amikor rokonok jutnak bármiféle előnyhöz, például akár termőföldhöz.

Miközben tehát a Karácsony-párt politikusai korábban rendre kikeltek a rokoni pályázatok miatt, tavaly október 13-a után a párttag Misetics testvére két Karácsony-párti vezetésű önkormányzattal is szerződést kötött

- írták.

A teljes cikk ITT olvasható.

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

Mandiner

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!