2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Esztike gyűrűje 11:05

Belföld

Mirkóczki: Kár volt feszegetni a holokauszt témát

A Jobbik politikusa korábban piros ultinak nevezte a holokausztot, ami szerinte mindent visz. Az ellenzék egri polgármester-jelöltje szerint kijelentései miatt indokolatlan a felháborodás.

  • Mirkóczki: Kár volt feszegetni a holokauszt témát

Piros ultinak nevezte a holokausztot még 2013-ban a Parlamentben Mirkóczki Ádám az ellenzék közös egri polgármesterjelöltje.

"Mindig csak, mindig kizárólag mindig csak a holokausztról van szó. Ez a mi problémánk, nem az, hogy szó van róla, hanem az, hogy semmi másról, ez olyan, mint a piros ulti, hogy mindent visz, és hogyha valaki föl meri ezt hánytorgatni, akkor ugye jönnek a negatív stigmák tömkelegei, nem szeretném újra elsorolni."

Mirkóczki Ádám most elismerte, nem kellett volna feszegetnie a holokauszt témáját. Szerinte indokolatlan, hogy most a korábbi kijelentése miatt támadják.

"Én azt gondolom, hogy vannak olyan kérdések, amelyekhez nem lehet hozzányúlni, olyan értelemben nem lehet hozzányúlni, hogy ha az ember megpróbál bármilyen jó szándékkal, körültekintően fogalmazva beszélni releváns kérdésekről, akkor azonnal megkap olyan stigmákat, amelyek egyébként –hogy mondjam- abszolút indokolatlanok." 

Nem ez volt az egyetlen megkérdőjelezhető kijelentése a jobbikos politikusnak. A Népszabadság 2010-es cikke szerint a Jobbik kettős kordonnal ellátott „közrendvédelmi telepre” deportálta volna a bűnöző miskolci romákat. Mirkóczki Ádám akkor úgy fogalmazott: „nem szabad hagyni, hogy „bizonyos szubkultúra a többség rovására folytathassa bűnöző életmódját”.

Hiába kérdezte a Hír TV a Jobbikos politikust támogató egri LMP frakcióvezetőjét arról, hogy egyetért-e Mirkóczki Ádám korábbi kijelentéseivel, nem válaszolt.

A Jobbik politikusai korábban többször tettek már antiszemita kijelentéseket. Kulcsár Gergely leköpte a zsidó áldozatok Duna-parti emlékművét, Gyönyösi Márton, a párt frakcióvezetője pedig listázta volna a fontosabb közéleti tisztséget betöltő izraeli-magyar kettős állampolgárokat és terrorállamnak nevezte Izraelt. A Jobbik jelenlegi elnökét sem kerülte a botrány. Sneider Tamás felesége esküvőjükön náci karlendítéssel pózolt.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!