2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Mintegy nyolcvan kiállító hozta el újdonságait a kétnapos szakkiállításra Zalaegerszegen + videó

Kétnapos konferencia és szakkiállítás kezdődött Zalaegerszegen a zöldenergia és fenntarthatóság jegyében.

  • Mintegy nyolcvan kiállító hozta el újdonságait a kétnapos szakkiállításra Zalaegerszegen + videó

A nemzetközi seregszemlét Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere nyitotta meg. Köszöntőjében kiemelte: jó úton halad a város a klíma- és környezetvédelem érdekében tett intézkedéseivel. 

Balaicz Zoltán - polgármester, Zalaegerszeg: "A káros üvegházhatás kibocsátás tekintetében olyan százalékos arányt tudtunk elérni, amellyel a megyei jogú városokat és a megyeszékhelyeket is összehasonlítva, Zalaegerszeg valóban klímabajnoknak tekinthető."

Az energiaügyi miniszer megerősítette, a kormány egyik legfontosabb célja az energiafüggetlenség elérése. 2030-ig 12 ezer megawattnyira bővítik a magyarországi napelemparkok teljesítményét. Emellett szélerőműveket és gázturbinákat építenek, meghosszabbítják a Paks 1 üzemidejét, miközben jó ütemben halad a Paks II kivitelezése is.

 

Lantos Csaba - miniszter, Energiaügyi Minisztérium: "Az üvegházhatású gáz kibocsátás csökkentés 1990-hez képest, már elértünk 42 százalékot és 50-et tervezünk 2030-ra. És a megújulók részarányát is jelentősen növeljük, gyakorlatilag megduplázzuk."

A GreenTech látogatóit egyetemek, cégek és intézmények képviselői várták standjaikkal. Számos elektromos autót is felvonultattak, ezeket ki is lehetett próbálni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Háborús bűncselekmények miatt elfogatóparancsot adtak ki Szergej Sojgu ellen

Háborús bűncselekmények miatt elfogatóparancsot adtak ki Szergej Sojgu ellen

A Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) kedden elfogatóparancsot adott ki Szergej Sojgu, az orosz biztonsági tanács titkára, valamint Valerij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke ellen az ukrajnai háború során 2022. október 10. és 2023. március 9. között elkövetett állítólagos háborús bűncselekmények miatt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!