2019. július 16.,
kedd, Valter napja

Mintegy kétszáz rászoruló családnak hozott ajándékot a Mikulás

Hír TV

2018. december 6., csütörtök 18:50

Mintegy kétszáz rászoruló család kapott élelmiszer- és mikuláscsomagot az egyik hazai áruházlánc és a váci önkormányzat jóvoltából. A cég kommunikációs vezetője azt mondta: magyar vállalatként kötelességük segíteni a nélkülözőknek.

Egy hatalmas doboznyi élelmiszert és mikulásajándékot kapott Benedek Ildikó és kislánya. Az édesanya egyedül neveli gyermekét, nehéz körülmények között.

„Nem vagyunk túl gazdagok, szóval nagyon köszönjük és nagyon hálásak vagyunk a polgármesternek, meg Önöknek meg mindenkinek, és köszönjük, hogy karácsony előtt így megleptek minket” – mondta.

A váci önkormányzat az egyik hazai áruházlánccal összefogva ajándékozta meg Ildikóékat több helyi családdal együtt.

„Mintegy 200 rászoruló család fog ma kapni egy kisebb csomagot, illetőleg személyesen jöttünk el talán a legjobban rászoruló családokhoz, akik gyermeknevelésükben nehéz körülmények között vannak, van olyan helyszín, ahol sérült gyerekekről, van, ahol nagycsaládról beszélhetünk” – mondta Fördős Attila, Vác polgármestere.

Az áruházlánc és az önkormányzat már sokadik alkalommal segít együtt a rászoruló családokon az adventi időszakban.

„Abban bízom, hogy ez egy jó példa lehet arra, hogy felhívjuk az emberek figyelmét, hogyha tehetik, akkor ők is álljanak mellénk azzal, hogy a mikrokörnyezetünkben előforduló gyámolításra szoruló embertársaikon segítsenek. Bízom benne, hogy ez az akció eléri a célját” – mondta Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója.

Az elmúlt másfél hónapban az áruházlánc több segélyszervezettel összefogva segített a rászorulókon. Fodor Attila azt is hozzátette, hogy magyar cégként kötelességüknek tartja azt, hogy a hátrányos helyzetűek életét megkönnyítsék.