2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Belföld

"Mindent elloptak, erdőink sivataggá válnak"

A falopások ellen tüntettek helyi erdőtulajdonosok Hajdúhadházon. Petíciót is megfogalmaztak, amit a polgármesternek akartak átadni, sikertelenül. A tüntetésen a civilek mellett az Új Magyar Gárda és a Betyársereg tagjai is ott voltak. A rendezvényt több száz rendőr biztosította.

„Mindent elloptak, erdőink sivataggá válnak, ha így megy tovább” – a helyi erdőbirtokosság elnöke azért szervezte meg a demonstrációt, hogy felhívja a figyelmet az elszaporodó falopásokra. Petíciót is megfogalmaztak, amit a hajdúhadházi polgármesternek akartak átadni, de őt nem találták, munkatársa pedig nem akart kijönni az épületből. „A lépcsőn szeretném átadni, de ha oda sem hajlandó kijönni, akkor szégyellje magát, aki így cselekszik” – fogalmazott Varga László, a demonstráció szervezője.

Ezután elindult a körülbelül százfős tömeg a város könyéki erdőbe. A demonstrálók szerint tűrhetetlen már a helyzet. A demonstráción részt vettek a Betyársereg tagjai is. A szervező elnök azt mondta: nem hívta őket, de nem zavarja a jelenlétük. – Aki a céljainkkal egyetért, az ország területéről bátran idejöhet segítheti törekvéseinket, szándékainkat. Örülünk neki, hogy itt vannak és civilizált, rendes ember módjára viselkednek – fogalmazott a Hajdúhadházi Erdőbirtokossági Társulat elnöke.

A demonstrálók kimondatlanul ugyan, de a helyi cigányokat tették felelőssé a falopások miatt. A romák azt mondták, hogy csak a megélhetésük miatt szedik össze a fát: „hát a cigány mit szed, ilyen vékony fát, mint a kisujjam, hogy meg ne fagyjon”.

A demonstráción az Új Magyar Gárda tagjai is megjelentek. Ott volt a helyi jobbikos országgyűlési képviselő is, aki szerint a rendőrség nem megfelelően kezeli a helyzetet. „Ha jobban szétnézünk, akkor látjuk, hogy milyen pusztítást vittek végbe a tolvajok – mondta Rubi Gergely, hozzátéve: ha összehasonlítjuk a dokumentumokat, kiderül, nulla ítélet született. – Ezért éreztük fontosnak, hogy felhívjuk a figyelmet és melléálljunk a kezdeményezésnek” – közölte a jobbikos képviselő.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság adatai szerint Hajdúhadházon ebben az évben eddig 47 főt vettek szabálysértési őrizetbe falopás miatt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!