2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Mindenszenteken is tették dolgukat a kukások

Mindenszentek napján is dolgoztak a hulladékszállító cégek.

  • Mindenszenteken is tették dolgukat a kukások

Csütörtökön tizenhét Pest és tíz Nógrád megyei településről vitték el a katasztrófavédelem koordinálása mellett a lakossági, valamint a temetőkben keletkező hulladékot. A két megye 116 településén a hét elején marad ki a szemétszállítást, mert az ezzel foglalkozó Zöld Híd Kft. – anyagi gondjaira hivatkozva – nem vitte el a hulladékot.

„Az, hogy probléma volt, a tv-ben azt hallottam, ott mondták, meg hogy itt se lesz szállítás, de idáig itt olyan különösebb fennakadás nem volt. Jó, talán egyszer, nem vittek el valamit, de énnekem nem” – mondta Radics Józsefné aszódi lakos. 

Aszódra is a katasztrófavédelem irányítása mellett végezte a hulladékszállítást a Zöld Híd Kft. A cég vezetője a hét elején jelentette be, hogy anyagi gondjaik miatt nem tudják elszállítani a Pest és Nógrád megye 116 településéről a lakossági vegyes hulladékot.

„Folyik a kommunális hulladék szállítása, a mai napon ezt be fogják fejezni” – jelentette ki Sztán István, Aszód polgármestere. 

Aszód polgármestere szerint a szeletív hulladékra is sor kerül, ahogy a kft utoléri magát. Az viszont kérdéses, hogy a zöldhulladékot mikor szállítják el.

„A zöldhulladékot rövid időn belül, hiszen rengeteg gyűlt össze – folytatta a polgármester. – A legrosszabb időszak volt, amikor ezt leállították, ősszel van legtöbb zöldhulladék, nem a fű vágás miatt, hanem éppen falevelek összegyűjtése, egyebek. És én azt kértem a lakosságtól, hogy bár pénteken nekünk van egy rendeletünk, hogy 15 órától 19 óráig lehet égetni, de ha mindenki rágyújt erre az összegyűjtött zöldhulladékra, akkor füstben lenne az egész város. Eddig szót fogadott a város és nem tették.”

A temetőkből, sírkertekből viszont rendesen elviszik a hulladékot, így a zöldhulladékot is.

„Körülbelül 31-33 ezer köbméternyi hulladék keletkezik évente, ami zömmel inkább kommunális hulladék és ennek csak 10-12 százaléka a zöldhulladék – nyilatkozta Harsányi Andrea, a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. szolgáltatási osztályvezetője. – Láthatunk most nagyon sok , a temetőben megtelt hulladéklerakó helyeket, ezekkel számolni lehet ekkora tömeg mellett. Azt gondolom, hogy kellő gondossággal járunk el az elszállításukat illetően.”

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Mindenszentek napján is 17 Pest és 10 Nógrád megyei településről szállították el a hulladékot.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!