2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Minden műszaki vizsgán átment a Balatonba zuhant helikopter

A Balatonba zuhant egy rendőrségi helikopter Balatonszéplak közelében csütörtök délután. A Készenléti Rendőrség, Légirendészeti Szolgálatának tervezett gyakorlata közben, a parttól körülbelül 300 méterre zuhant a tó vizébe az MD 500E típusú helikopter. A gép kétfős legénységét egy közelben tartózkodó hajó mentette ki és komolyabb sérülés nélkül partra szállította őket. Az eset körülményeinek vizsgálata folyamatban van.

  • Minden műszaki vizsgán átment a Balatonba zuhant helikopter

A Balatonba zuhan egy rendőrségi helikopter. Egy nézelődő videót is készített a balesetről.

A vízből mentést gyakorolták a Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálgálatának szakemberei amikor történt a baleset. A helikopter szerencsére nem nagy magasságból zuhant így, a gépen tartózkodó két rendőr semmilyen sérülést nem szenvedett.

A helyszínre nagy erőkkel érkeztek ki a honvédség és a katasztrófavédelem szakemberei is. A balatonszéplak-alsói strandon sokan gyűltek össze, hogy végignézzék a helikopter kiemelését.

Az esethez a Siófoki Hivatásos Tűzoltók és a katasztrófavédelem búvár szolgálata is kiérkezett. A parttól 300 méterre lezuhant gépet az ő segítségükkel emelték ki a vízből.

Több órás megfeszített munka után 19 óra 22 perckor sikerült kiemelni azt a helikoptert, amely csütörtökön délután egy gyakorlat közben zuhant a Balaton medrébe. A készenléti rendőrség MD 500-as helikopterén két ember tartózkodott, szerencsésen megúszták mindketten a balesetet – számolt be róla tudósítónk Komáromi Kriszta.

Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: A gép megfelelően működött, a helikopteren utazó két rendőr pedig megfelelő képesítéssel rendelkezett.

A parancsnoki kivizsgálás megállapításai szerint a helikopter minden előírt technikai felkészítésen, vizsgán éves és időszakos karbantartáson részt vett, azokon megfelelt. Repülésre műszakilag alkalmas állapotban kezdte meg a gyakorlatot. A pilóták mindketten valamennyi képesítéssel rendelkeztek, repülő orvosi képesítéssel is rendelkeztek, a repülési feladat végrehajtására az előírásoknak megfelelően felkészültek – hangsúlyozta Gál Kristóf, az ORFK szóvivője.

A rendkívüli légi ügyi eseményekre vonatkozó eljárásrendnek megfelelően a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya hivatalból eljárást indított. A repülőesemény vizsgálatát katonai légügyi hatóságként a Honvédelmi Minisztérium Állami Légügyi Főosztálya és Állami Légi közlekedési Balesetvizsgáló Osztálya közösen folytatja.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Bóka János kiemelte: az unióban vannak vezetői alkalmatlanságból születő rossz döntések - ezt Deutsch Tamás, és Schmidt Mária is megerősítette a konferencián. Kiemelték: ennek érdekében szükséges a vezető-váltás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!