2023. 03. 25. Szombat Irén, Irisz napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Pajtakult 03:00

Belföld

„Minden korábbinál több támogatás a családoknak az iskolakezdéshez”

  • „Minden korábbinál több támogatás a családoknak az iskolakezdéshez”

Soha nem kaptak annyi támogatást az iskolás gyerekeket nevelő családok, mint az idei tanév kezdetén. Az emberi erőforrások minisztériumának parlamenti államtitkára az első tanítási napon hangsúlyozta: a szeptemberi családi pótlékot idén is korábban folyósították. Rétvári Bence arra is emlékeztetett: a kedvezmények kiterjedt rendszere mellett az iskolafejlesztések újabb ütemét is erre a tanévre időzítették.

„26 új uszoda épül, 20 új tornacsarnok, 8 teljesen új iskolaépület épül, illetve 20 iskolában új tantermekkel bővítik a mostani lehetőségeket. Emellett uniós és magyar forrásból összesen 550 településen zajlik valamilyen fejlesztés. Ez azt jelenti, hogy ebben a tanévben minden ötödik gyerek környezete megújul, amint mondtam, nem volt még tanév, amikor ekkora fejlesztés lett volna folyamatban” – nyilatkozta Rétvári Bence

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Macron és Ursula von der Leyen Kínába utazik

Macron és Ursula von der Leyen Kínába utazik

Emmanuel Macron és Ursula von der Leyen áprilisban Pekingbe utazik, hogy tárgyaljanak a kínai elnökkel. A francia elnök a kétnapos brüsszeli csúcs után tartott sajtótájékoztatóján kifejtette: látogatásuk célja, hogy nyomást gyakoroljanak Hszi Csin-Pingre, hogy rávegye az orosz elnököt a háború lezárására.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

A legfontosabb a legkiszolgáltatottabbak védelme

A legfontosabb a legkiszolgáltatottabbak védelme

A legfontosabb a legkiszolgáltatottabbak védelme – hívta fel a figyelmet Rétvári Bence. Az államtitkár hozzátette: éppen ezért a gyermekvédelmi törvényt több ponton is kiegészítik, hogy még szélesebb körű legyen a gyermekek védelme. A törvény szigorításáról várhatóan nyárig dönt a kormány.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!