2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napi aktuális 06:00

Belföld

Minden generációt vár a megújult Olimpia park

Mostantól minden generációnak sportolási és pihenési lehetőséget kínál a budapesti belvárosban a megújult Olimpia park – mondta az átadási ünnepségen Rogán Antal kerületi polgármester. A belváros legnagyobb közparkja Észak-Lipótváros több utcájával együtt 1,8 milliárd forint hazai és európai uniós forrásból újult meg.

Piros, fehér, zöld – az V. kerület öt karikája. A megújult Olimpia park átadásán a kétszeres olimpiai bajnok Schmitt Pál hangsúlyozta, az ötkarikás játékoknak három szimbóluma van: a gyorsabban, magasabbra, erősebben mottó, az olimpiai láng és az öt karika. „Ez pedig a kontinensek szoros összefogását illeti, hogy az olimpia nemcsak Európáé, hanem járja körbe a világot és hirdeti az olimpiai játékok fontosságát. Ma már az olimpiai játékok a legnagyobb sport- és kulturális eseménye az emberiségnek” – fogalmazott az Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke.

Az Olimpia parkkal együtt összesen közel 35 ezer négyzetméternyi területet újított fel és parkosított a kerület vezetése 2010 óta. „A Belváros a mai nappal gyakorlatilag befejezi az észak-lipótvárosi megújítási programnak azt a szakaszát, amiről, azt gondolom, nyugodtan mondhatjuk el, hogy a Kossuth térrel együtt érdemi és perdöntő változást hozott négy esztendő leforgása alatt az északi belváros életében is” – fogalmazott Rogán Antal. Az Olimpia parkban a világverseny szimbólumai mellett a sportpálya is megújult, és egy új játszótér és kutyafuttató is helyet kapott.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!