2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Minden eddiginél kedvezőbb bérletkonstrukcióval álltak elő

Május elsejétől minden eddiginél kedvezőbb bérletrendszer használatával teljes vármegyét, sőt akár az egész országot is be lehet utazni vonattal és távolsági busszal, többek között erről is beszélt a miniszterelnök a tegnapi évértékelőn. Orbán szerint javulnak a vidéki mobilitási lehetőségek és az életminőség, ezáltal népszerűbbé válik a környezetbarát kötöttpályás és az autóbuszos közlekedés.

  • Minden eddiginél kedvezőbb bérletkonstrukcióval álltak elő

A kedvezménynek köszönhetően sokan havi több tízezer forintot is meg tudnak majd spórolni.

A MÁV - Volánbusz közleményéből kiderül, hogy minden eddiginél kedvezőbb bérletkonstrukcióval álltak elő. Lesz egy vármegye bérlet amivel 9450 forintért korlátlanul lehet egy vármegyén belül használni a Volánbusznak illetve a kötött pályás járatokat. Illetve lesz egy egész országra vonatkozó bérlet ez 18900 forintba kerül ezzel pedig több ezer volánbusz illetve kötött pályás járatot használhatnak majd a felhasználók. Mind a kettőre 90 százalék kedvezményre jogosultak majd a diákok.

Így a diákok a vármegyebérletet havi 945 forintért az országbérletet pedig mindössze 1890 forintért vehetik igénybe májustól.

A vármegyebérlet és az országbérlet nem vehető igénybe helyjegyköteles vonatokon, 1. osztályon, továbbá a helyi közösségi közlekedési társaságok járatain sem. A Pest vármegyei bérlet, illetve az országbérlet a BKK járatain sem érvényes, de Budapesten belül a helyközi szolgáltatók járatain lehet ezekkel utazni.

A teljes árú bérlet árának 86 százalékát térítik meg a munkáltatók, így vármegyebérlet esetében mintegy 1300 forint, országbérlettel kicsivel több mint 2600 forint saját költségen tudnak utazni az utasok a helyközi szolgáltatókat választva.

A Máv arra hívta fel a figyelmet, hogy a teljes árú vármegyebérlet olcsóbb lesz, mint a havi Budapest-bérlet, vagy mint 15 liter - átlagosan 250-300 kilométer megtételére elegendő - üzemanyag, február közepi áron számolva.

Az LMP támadja az ötletet

Kiüresített javaslat lett a miniszterelnök bérletről szóló bejelentése - így reagált a Lehet Más A Politika. Bakos Bernadett, a párt országgyűlési képviselője azt mondta, hogy a kezdeményezést támogatják, azonban a városi közlekedési bérletek kimaradtak a konstrukcióból, ami - ahogy fogalmaztak a "lelke" lenne az egésznek. Az LMP most úgy támadja a bejelentést, hogy korábban klíma bérlet néven hasonló kezdeményezést sürgetett a kormánytól.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újra bíróság előtt a fővárosi számlagyáros ügyvéd

Újra bíróság előtt a fővárosi számlagyáros ügyvéd

Nem unatkozik a magyar igazságszolgáltatás, ha Vig Mórról, a fővárosi számlagyár kulcsszereplőjéről van szó, hiszen a praxisától korábban már eltiltott ügyvéd újabb büntetőpere folytatódik napokon belül a bíróságon.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Bóka János kiemelte: az unióban vannak vezetői alkalmatlanságból születő rossz döntések - ezt Deutsch Tamás, és Schmidt Mária is megerősítette a konferencián. Kiemelték: ennek érdekében szükséges a vezető-váltás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!