2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Cirkusztestvérek 03:00

Belföld

Milyen jó, hogy itt vagyunk címmel videopályázatot hirdet a nemzetpolitikai államtitkárság

Június 4-e, a nemzeti összetartozás napja alkalmából - az erős magyar közösségek és a nemzeti összetartozás éve keretében - fiataloknak szóló videopályázatot hirdet a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága Milyen jó, hogy itt vagyunk címmel.

  • Milyen jó, hogy itt vagyunk címmel videopályázatot hirdet a nemzetpolitikai államtitkárság

Az államtitkárság kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a pályázat célja, hogy megemlékezzenek a trianoni békediktátum századik évfordulójáról, és a járványügyi helyzet miatt szinte mindenhol elmaradó június 4-i ünnepségek helyett a virtuális térben erősítsék a világ magyarságának határokon átívelő összetartozását.

Meséljük el együtt, milyen jó, hogy itt vagyunk - 100 év után is a Kárpát-medencében és a nagyvilágon - ezzel a gondolattal, az Ismerős Arcok Nélküled című dalának, az összmagyarság "nem hivatalos himnuszának" közismert sorával fordulnak a magyar fiatalokhoz szerte a világon. Azt kérik, kérdezzék meg szüleiket, nagyszüleiket, mondják el barátaikkal, a szomszéd nénivel, az osztályfőnökkel vagy bárkivel, mit jelent a nemzeti összetartozás.

A pályázatra 10-25 év közötti külhoni és anyaországi fiatalok jelentkezhetnek olyan, telefonnal vagy akár kamerával készült alkotással (kisfilmmel vagy videoüzenettel), amelyben bemutatják, mit jelent számukra az összetartozás.

A fiatalok három korcsoportban - 10-14 évesek, 15-18 évesek, 19-25 évesek korosztályában - jelentkezhetnek. Az alkotások hossza minimum 15 másodperc, maximum 5 perc lehet.

Az elkészült anyagokat az osszetartozunk@hatartalanul.net címre kell elküldeni, bármilyen fájlküldő rendszeren keresztül. A beküldött anyagokon fel kell tüntetni az alkotó nevét, életkorát, az alkotás címét (ha van), a készítő elérhetőségét, a rögzítéshez használt eszköz típusát. A jelentkezési határidő: május 25-e éjfél, a pályamunkákat nemcsak a Kárpát-medencéből, hanem a diaszpórából is várják.

A legjobb alkotás készítője mindhárom korcsoportban 300 ezer forint összegű pénzjutalomban részesül, valamint értékes különdíjakkal jutalmazzák a nemzeti összetartozás üzenetét legjobban, legkreatívabban kifejező alkotásokat.

A legszínvonalasabb pályaműveket 2020. június 4-én, a nemzeti összetartozás napján a nagyközönségnek is bemutatják - közölte az államtitkárság.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!