2023. 03. 25. Szombat Irén, Irisz napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Pajtakult 03:00

Belföld

Milliókat kaphat Mr. Negyven Százalék

A XIX. kerületi vagyonkezelő igazgatója több millió forintnyi közpénzt markolhat fel munka nélkül, ha idő előtt eltávolítja posztjáról az önkormányzat képviselő-testülete – értesült a Magyar Nemzet.

  • Milliókat kaphat Mr. Negyven Százalék

Amennyiben Kránitz Krisztiánnak, a kispesti vagyonkezelő korrupciógyanús ügyekbe keveredett vezetőjének megbízatását idő előtt, jogszerű indoklással visszavonja a XIX. kerület képviselő-testülete, akkor Kránitz jogosult a vezetői megbízatásának lejáratáig terjedő illetményre – tudta meg a Magyar Nemzet.

A lap értesülései szerint ha Kránitzot a képviselő-testület most júniusban eltávolítaná hivatalából, akkor az több mint 13 millió forintjába kerülne a kerületi polgároknak, amelyet az el nem végzett munka után is kellene fizetni. Ez körülbelül 25 hónapnyi budapesti diplomás átlagbérnek megfelelő összeg.

A Vagyonkezelő Műszaki Szervezet (Vaműsz) igazgatóját határozott időre nevezte ki a kispesti baloldali többség, megbízatása 2021. február 28-án jár le. A határozott idejű vezetői megbízások visszavonását indokolni szükséges, ám a jogszabályok szerint az igazgató körül sorjázó korrupciógyanús ügyek jogi szempontból nem nyújtanak elégséges indokot az igazgató eltávolításához. A Magyar Nemzet úgy tudja, a leváltás csak akkor valósulhat meg, ha Kránitz munkaköre átszervezés miatt szűnik meg.

Kránitz Krisztián leváltása akkor került ismét szóba a fővárosi politika színterein, amikor Gajda Péter kispesti polgármestert kinevezték a Fővárosi Közgyűlés összeférhetetlenségi és vagyonnyilatkozatok ellenőrzéséért felelős bizottság elnöki posztjára. A kinevezés után Gajda tudta nélkül abban állapodtak meg a budapesti frakciók, hogy számukra csak akkor fogadható el a kerületvezető kinevezése, ha leváltják Kránitzot és átvilágítják a vagyonkezelőt. A Vaműsz átvilágítása korábban is napirenden volt, a Magyar Nemzet úgy értesült, hogy egy ismert könyvvizsgáló cég negyvenmillió forint plusz áfa árajánlatot adott a munkára.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Macron és Ursula von der Leyen Kínába utazik

Macron és Ursula von der Leyen Kínába utazik

Emmanuel Macron és Ursula von der Leyen áprilisban Pekingbe utazik, hogy tárgyaljanak a kínai elnökkel. A francia elnök a kétnapos brüsszeli csúcs után tartott sajtótájékoztatóján kifejtette: látogatásuk célja, hogy nyomást gyakoroljanak Hszi Csin-Pingre, hogy rávegye az orosz elnököt a háború lezárására.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

A legfontosabb a legkiszolgáltatottabbak védelme

A legfontosabb a legkiszolgáltatottabbak védelme

A legfontosabb a legkiszolgáltatottabbak védelme – hívta fel a figyelmet Rétvári Bence. Az államtitkár hozzátette: éppen ezért a gyermekvédelmi törvényt több ponton is kiegészítik, hogy még szélesebb körű legyen a gyermekek védelme. A törvény szigorításáról várhatóan nyárig dönt a kormány.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!