2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Belföld

Milliárdos beruházások csúsznak Érden

Milliárdoktól eshet el Érd az akadozó beruházások miatt- erről beszélt a település előző polgármestere. T. Mészáros András szerint nem lehet tudni, hogy a Modern Városok Programban elnyert pályázatok mikor és hogyan készülnek el. A Fidesz politikusa rendkívüli közgyűlésen kérte volna számon a városvezetést a tétlenségért, azonban a balliberális képviselők távol maradása miatt határozatképtelen lett az ülés.

  • Milliárdos beruházások csúsznak Érden

Milliárdokat kér számon az érdi városvezetésen a Fidesz- erről ír a Magyar Nemzet. A lap szerint a Fidesz rendkívüli közgyűlésen számoltatta volna el a városvezetést arról, hogy miért akadoznak a fejlesztések a városban. A közgyűlés azonban a baloldal távolmaradása miatt határozatképtelen lett.

A helyi Fidesz arra hívta fel a figyelmet, hogy egyelőre nem történt előre lépés a többi között a Gellért utcai csomópont építésében, amire közel négyszáz millió forintot nyert az önkormányzat. A beruházást év végéig kell befejezni. Félő az is, hogy akár a várost is elhagyhatja az az osztrák cég, amely 400 mérnököt venne fel, azonban egyelőre nem kezdhetik el a működést, mivel nem történt meg a közművesítés, amit júniusig kellett volna befejezni.

Hívtuk Csőzik László polgármestert, hogy megtudjuk, mi az oka a késlekedéseknek, azonban a városvezető nem vette fel a telefonját.

Tetlák Örs alpolgármester pedig az előző városvezetésre tolta a felelősséget. Az LMP politikusa szerint a Modern Városok Program keretében elnyert beruházások egy részének nincs értelme. Arra azonban nem tudott válaszolni, hogy például az újonnan megépült iskolában elindulhat-e a tanítás.

Az előző polgármester szerint a városvezetés szabotálja a Modern Városok programban elnyert több milliárd forintnyi beruházásokra szánt pénz felhasználását. T. Mészáros András azt mondta nem lehet tudni, hogy hogy állnak beruházások. Példaként hozta fel azt, hogy augusztus közepén még arról sem kaptak információt, hogy az új, vagy a lebontásra szánt régi iskolában kezdődik-e meg a tanítás.

A kivitelezés úgy áll, hogy augusztusban át fogják adni az iskolát. Oda fogják tenni a kulcsot, hogy tessék: kérem tanítani. És ettől a pillanattól kezdve nem tudjuk, hogy hogy kezdődik meg a tanítás. Vagy a régi iskolába kezdődik meg, de hát azt le kellett volna bontani, mert a középiskola meg annak a helyére kerül, tehát akkor az is csúszásba kerül, ha nem tudjuk lebontani időben, nem tudják a kivitelezők időben lebontani, vagy pedig nézünk ki a fejünkből és egy üres iskolában kezdenek el tanulni a gyerekek

- mondta a korábbi polgármester.

T. Mészáros András hozzátette, a folyamatosan csúszó beruházások minden esetben drágítják a kivitelezést, így a város százmilliókat bukhat a késlekedés miatt. Az esetlegesen elmaradó beruházások miatt pedig még büntetést is kell fizetnie az önkormányzatnak.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Büszke lehet Európai Parlamenti munkájára a magyar baloldal?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!