2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Mikor idézik be Gyurcsányt és Bajnait?

Január végén dőlhet el, hogy mikorra idézik be tanúként Gyurcsány Ferencet a Sukoró-ügy tárgyalására. A volt miniszterelnököt a telekcsereügylet miatt az ügyészség meggyanúsította, de bizonyítottság hiányában végül nem emeltek ellene vádat. A csütörtöki tárgyaláson egyébként az ügyész visszautasította az elsőrendű vádlottnak azt az állítását, hogy az egész ügy egy koncepciós eljárás.

Az ügyész felszólalásával kezdődött a Sukoró-per harmadik tárgyalási napja. Kovatsits Gábor ebben határozottan visszautasította a politikai elfogultság vádját. Az elsőrendű vádlott ugyanis hétfőn és szerdán is azt állította, hogy a vádhatóság valójában az előző, szocialista kormányzat ellen kreálta az ingatlanpanama ügyét.

„Tátrai Miklós köztisztviselőként eljárva nem volt, és nem politikai tényező. Vele szemben koncepciós eljárás így nem folytatható, és e tekintetben, politikai támadásokkal kapcsolatosan, az ügyészség politikai elfogultságával kapcsolatosan ezt egyszer és utoljára és mindenkorra szeretném leszögezni” – fogalmazott Kovatsits Gábor.


A vádlottnak ezt követően a bíró és az ügyész kérdéseire kellett válaszolnia. Az államnak több mint 1,3 milliárd forintos kárt okozó telekcseréről Tátrai Miklós azt mondta: ő mindenben a Nemzeti Vagyonkezelő jogi osztályának tanácsait követte.

„Mindenki azt állította, hogy ez jogszerű. Ez alapján döntöttünk, az összes többi az e tekintetben mellékes, mert hiába lett volna ez bárkinek jó ezért vagy azért, ha bárki azt mondja, hogy ez nem jogszerű, akár csak egy ilyen vélemény a Vagyontanácson, vagy a vezetői értekezleten elhangzik, akkor senki nem támogatta volna ezt az előterjesztést. Függetlenül attól, hogy az egyébként a magyar államnak mennyire jó, vagy Joav Blumnak mennyire jó” – mondta el Tátrai.

A törvényszék elnökhelyettese szerint január végén eldőlhet, hogy Gyurcsány Ferencet és Bajnai Gordont mikor idézik be tanúként. Akkora lehet majd látni, hogy a törvényszék hogy halad a vádlottak meghallgatásával.

„A bíróság döntése, a konkrét eljáró tanács döntése az, hogy mely tanúkat hallgat meg az indítványozottak közül, és az egyes tanúk meghallgatására mikor kerül sor. Értelemszerűen következik az, hogy egy célszerűségi, gazdaságossági szempont határozza meg azt, hogy a tanúkat mikor hallgatják meg, illetve mely tanúkat hallgatnak meg közel azonos időpontban, előfordulhat ugyanis szembesítés szükségessége és egyéb más bizonyítási cselekmény” – mondta el Sándor Géza.

A tárgyalás január 21-én folytatódik a másodrendű vádlott, a vagyonkezelő volt értékesítési igazgatójának meghallgatásával.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!