2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Migránstáborok létrehozására kötelezné hazánkat az EU

Az Európai Unió (EU) által elfogadott migrációs paktum ellentétes a magyar nemzeti érdekekkel, Magyarország azt nem kívánja végrehajtani – közölte a TV2 Mokka szerda reggeli műsorában a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

  • Migránstáborok létrehozására kötelezné hazánkat az EU

Bakondi György elmondta, hogy kedden az Európa Tanács jóváhagyta a migrációs és menekültügyi paktumot és három hónapos ütemterv alapján már megkezdődött a végrehajtási rendeletek kidolgozása. Hozzátette, ezt követően a tagállamoknak is terveket kell készíteniük, és a paktum két év múlva lép hatályba.

A kilenc jogszabályból álló paktumból Bakondi György kiemelte, hogy a tagországoknak a kiszabott kvótának megfelelő létszámban illegális bevándorlókat kell fogadniuk. Ha nem fogadják, akkor személyenként 20 ezer eurós büntetést kell fizetniük - tette hozzá.

Elmondta, hogy a Magyarországra vonatkozó kvótaszámot még nem állapították meg, de szerinte az jelentős lesz.

Válsághelyzetben a meghatározott kvótaszámon felül is oszthatnának szét illegális bevándorlókat, ugyanakkor azt, hogy mi tekinthető válsághelyzetnek, azt az Európai Bizottság dönti el

- jegyezte meg.

A paktum része, hogy a határ közelében több ezer személy befogadására alkalmas migránstáborokat kell létrehozni - közölte.

Bakondi György kifogásolta, hogy az EU "áttörte azt az elvet, hogy a törvény előtt mindenki egyenlő". Kimondták ugyanis, hogy az úgynevezett ngo-k, a civil szervezetek nem büntethetők, ha akár díjazás ellenében is segítik az illegális migrációt

- hangsúlyozta.

Megjegyezte, hogy a paktum kidolgozásánál nem vették figyelembe a magyar tapasztalatokat, pedig Magyarország szilárdan őrizte a határokat az elmúlt kilenc évben.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az Európai Bizottság és az Európai Parlament (EP) számára is fontos volt, hogy a paktum elfogadása megtörténjen a választási kampányban és az értékelésekben azt lehessen állítani, hogy az EP jelentős lépést tett az illegális migráció kérdésében. Mint mondta, ez meg is kezdődött Európa-szerte, így Magyarországon is a balliberális médiában.

Kulcskérdés, hogy az EP-választások után változás történjen a Európai Parlament és az Európai Bizottság összetételében, és a magyar emberek és az európaiak biztonságát szolgáló, új migrációs politikát alakítsanak ki

- hangsúlyozta Bakondi György.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Amikor Magyar Pétert elkapja az ideg + videó

Amikor Magyar Pétert elkapja az ideg + videó

Egy bőrövvel hozta a ki a sodrából Magyar Pétert egy nő Szentendrén. A baloldali politikus mögé állt, majd magasba tartott egy bőrövet, hogy az eseményt rögzítő kamera is jól lássa.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!