2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Magyar retró 1.

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Migránsokat segítő szervezetnél szólalt fel Karácsony Gergely + videó

Külföldi szavazóknak tartott fórumot a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület. Az eseményen Karácsony Gergely is előadást tartott. A főpolgármester azt állítja: arról beszélt, hogy mit kínál a város a külföldieknek, és miben számít rájuk. A Fidesz kerületi politikusai szerint a baloldali polgármesterek szavazat-vásárlásba kezdtek.

  • Migránsokat segítő szervezetnél szólalt fel Karácsony Gergely + videó

Budapest sokszínű és soknemzetiségű város – írja közösségi oldalán Karácsony Gergely. A főpolgármester emlékeztet: a fővárosban közel százezer külföldi állampolgár él. Budapest első embere posztjában elárulja: a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület közösségi fórumán Soproni Tamással és Pikó András azt mutatták be az itt letelepedő külföldieknek, hogy mit kínál nekik a város és miben számít rájuk.

Kötelességünk segíteni őket az integrációban-erről pedig már a hatodik kerület polgármestere posztolt. Soproni Tamás saját bevallása szerint csak az ő városrészében 8790 külföldi állampolgár él.

"Egyszerűen szavazatvásárlásra készül Soproni Tamás és a dollárbaloldal."

Terézváros fideszes elnöke rámutatott, hogy a magyarok helyett a külföldiek érdekeit nézik már a városrész vezetői.

Kovács Balázs Norbert, elnök, VI. kerületi Fidesz:

"Soproni Tamás a Menedék nevű Soros György által finanszírozott legradikálisabb dollárbaloldali szervezet ülésén állítása szerint arról beszélt, hogy a terézvárosi önkormányzat hogya gondoskodik és segíti a kerületben élő külföldieket. Azt gondolom, hogy ennél arcpirítóbb hazugságot ritkán hallottunk. Egyáltalán nem a gondoskodásról van szó."

Korábban a VIII. kerületben is tartottak kifejezetten külföldiek számára fogadóórát.

Udvarhelyi Éva Tessza, közösségi részvételi irodavezető, Józsefváros:

"Az önkormányzati választáson a külföldiek is szavazhatnak. Például az Európai Unió állampolgárainak joga van részt veszi a helyi választáson. A migránsoknak szintén van szavazati joga ezeken." - ismerte be akkor Udvarhelyi Tessza, Pikó András jobbkeze."

A dollárbaloldal minden eszközt bevet a győzelem érdekében

- erről pedig már a Pikó András kerületének Fideszes önkormányzati képviselője beszélt.

Szilágyi Demeter, önkormányzati képviselő, Józsefváros, Fidesz-KDNP:

"A választást akarják mindenáron megnyerni, nekik az a céljuk, hogy hatalmon maradjanak és a politikai hatalmukat, a politikai mozgalmukat építsék és ha ehhez az kell hogy migránsok szavazzanak, ha az kell, hogy külföldről szerezzenek erőforrást akár szavazatot, akár pénzt akkor ezt meg fogják tenni, de mi ezt nem fogjuk hagyni."

A főpolgármester posztja azonban nem mindenki tetszését nyerte el. Volt aki azt írta: "Tudjuk, hogy Karácsony úrnak az adományládikák tartalmáért meg kell dolgoznia. Mások pedig azt írták a városvezetőnek:új szavazatokért küzd az elvesztettek helyett."

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!