Ma már a kávézókban a rendelések leadásának nem csupán az ital hőmérsékletét vagy az extra cukrot kérik az emberek – az is fontossá vált, hogy milyen tejet kérnek hozzá. A tehéntej az elmúlt években komoly viták középpontjában állt, többen is aggályosnak tartották a feltételezett kockázatait, amelyek egyes rákfajtákkal függhetnek össze. Ám egy friss japán kutatás váratlan felfedezést hozott: a tehéntej bizonyos fehérjéi nemcsak hogy nem járulnak hozzá a rákos sejtek növekedéséhez, hanem egyenesen akadályozhatják azt.
Este estudio sobre la actividad de ciertos antígenos alimentarios en el intestino delgado, publicado en Frontiers in Immunology, es del Centro RIKEN de Ciencias Médicas Integrativas (IMS) de Japón 🇯🇵@riken_en @FrontiersIn#salud #investigación #cancer https://t.co/rOXjbS37iY
— iPhysio Talavera (@IphysioT) September 18, 2024
Hiroshi Ohno japán immunológus csapata a Frontiers in Immunology című tudományos folyóiratban tette közzé megállapításait, amelyek szerint a tej állati fehérjéi védő immunreakciót váltanak ki a bélben. Azok a fehérjék, amelyek gyakran allergiás reakciókat okoznak, a kísérletek során bizonyos daganatok növekedésének csökkentéséhez vezettek.
A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA!