2020. szeptember 20.,
vasárnap, Friderika napja

Mi Hazánk: Legyen törvényes a szegregáció

Hír TV

2020. május 31., vasárnap 11:41

Törvényesítené az iskolai szegregációt a Mi Hazánk Mozgalom. A párt elnökhelyettese erről Gyöngyöspatán beszélt. Dúró Dóra szerint vannak olyan diákok, akik nem képesek beilleszkedni a közösségbe és rombolják a tanulás színvonalát. A térség fideszes országgyűlési képviselője hangsúlyozta: szükség van törvénymódosításra, olyanok kapnak ugyanis most milliókat, akik 16 éves korukra mindössze hat osztályt tudtak elvégezni és 2000 órát hiányoztak az iskolából.

Gyöngyöspatán járt a Mi Hazánk mozgalom elnökhelyettese. A Kúria nemrég közel 100 millió forint kártérítést ítélt meg olyan roma családoknak, akiket érintett a szegregált oktatás. A politikus a helyiekkel beszélgetett a településen tapasztalható körülményekről.

Dúró Dóra a közösségi oldalán megjelent videóban hangsúlyozta: pártja támogatja az elkülönített oktatást, szerintük ugyanis vannak olyan diákok, akik nem képesek beilleszkedni a közösségbe és rombolják a tanulás színvonalát. Hozzátette: igazságtalan az a gyakorlat, hogy a tisztességes családoknak kell más helyre vinniük a gyerekeiket, ha biztonságban akarják őket tudni.

Nem csoda, hogy sérti az emberek igazságérzetét a gyöngyöspatai ítélet, hiszen olyanok kapnak kártérítést, akik nem is akarnak tanulni. Erről nemrég a térség kormánypárti országgyűlési képviselője beszélt. Horváth László szerint a Kúria döntése egy rendkívül káros modellt állít sikeres pozícióba.

A politikus hozzátette: szükség van törvénymódosításra, hogy ne ismétlődhessen meg a gyöngyöspataihoz hasonló ítélet.

 

Hír TV

x
Rendkívüli hír