2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Mi Hazánk: Elfogadhatatlan a gyöngyöspatai kártérítés

Nem tudja kifizetni Gyöngyöspata önkormányzata a több mint 82 milliós szegregációs kártérítést a, 60 cigány származású diák családjának. Erről a térség kormánypárti országgyűlési képviselője beszélt. Horváth László elmondta: a városnak nincsen ennyi pénze. Egy romaügyi szakértő szerint pedig a százmilliós kártérítés nem fogja megoldani a településen élők gondjait.

  • Mi Hazánk: Elfogadhatatlan a gyöngyöspatai kártérítés

A százmillió forint nem jelent valódi rehabilitációt a gyöngyöspatai romák számára. Erről Forgács István romaügyi szakértő beszélt Magyarország Élőben című műsorunkban. A szakember szerint, ha ezt az összeget nem a fiatalok felzárkóztatására fordítják, akkor mindössze rövid pénzügyi segítség lesz, de hosszú távon nem jelent megoldást a térségben élő cigányok számára.

Az Informátor stábja nemrég a településen forgatott. Találkoztak olyan családdal, amelyik gondolatban már elköltötte a kártérítést.

A Mi hazánk Mozgalom az egyetlen olyan politikai erő Magyarországon, amelyik nyíltan vállalja a szegregáció szükségességét.

Ezt a Mi Hazánk Mozgalom elnöke mondta híradónknak. Toroczkai László szerint elkülönítve kell tanítani azokat a gyerekeket, akik akadályozzák az oktatást. A politikus álláspontja a megítélt kártérítéssel kapcsolatban is egyértelmű.

Közben kiderült, az önkormányzat nem tudja kifizetni a több mint 82 milliós szegregációs kártérítést. A térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta: a fizetési határidő január 17-e, de a településnek nincsen ennyi pénze. Horváth László hangsúlyozta: ha rendelkezésükre is állna a pénz, a kifizetés csődbe juttatná a várost, amely így az alapvető feladatait sem tudná ellátni.

Horváth László hozzátette: a kifizetéshez le kellene állítani a folyamatban lévő beruházásokat, és a már elnyert pályázati céltámogatásokat is vissza kellene fizetnie Gyöngyöspatának.

Eközben az Informátor Gyöngyöspatával foglalkozó videóját letiltotta a Facebook. Oknyomozó műsorunk felvétele már több mint félmillió emberhez jutott el a közösségi oldalon, amikor az alapelvekre hivatkozva letiltották. Nem ez az első alkalom, hogy a Facebook cenzúrát alkalmaz. Az önkormányzati választás kampányában menetrendszerűen tiltották le olyan tartalmakat, amelyek a műsor közzétett a közösségi oldalon.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!