2024. 09. 14. Szombat Szeréna, Roxána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az olasz futball magyar mesterei 03:00

Belföld

Mi állhat Magyar Péter élvezethajhász szemléletmódjának hátterében?

A bulibáró Magyar Péter a botrányaival megmutatta, milyen ember – indítja cikkét így az Origo. A lap összefoglalja: Magyar Péter egész nyáron át tartó féktelen bulizásainak okairól és azok hátteréről beszélt az Origónak ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég tudományos igazgatója.

  • Mi állhat Magyar Péter élvezethajhász szemléletmódjának hátterében?

- A választások után Magyar Péter egyre kevésbé tudja türtőztetni magát, és kezd kibontakozni valódi énje: a rongyzáró, luxuséletet élő baloldali politikusé. Mi lehet ennek az oka?

- Elemzők szerint az ilyen jelenségek mögött sokan ott sejtik a nárcisztikus önszeretetet, az egocentrizmussal határos túlzott önbizalmat is, amely a hiúság, az önhittség vagy egyszerűen az önzés személyiségvonása, és amely aztán féktelen, zabolátlan, akár kontrollálatlannak tűnő viselkedésformákban is megnyilvánulhat az illetőnél. 

A szakértők szerint általánosan igaz, hogy az ilyen vagy hasonló személyiségzavarok érintettjei gyakran egy exkluzív társadalmi identitást, és a vele járó pazar, fényűző életmódot találják meg maguknak.

- Egész nyáron azzal került a figyelem középpontjába, hogy sorozatos botrányokat okozott, sorra járta a szórakozóhelyeket. Magyar bulizott a Sziget Fesztivál VIP-részlegében, de a budapesti alvilág luxuslokáljában is rendezett privát, fizetős bulit. Miért nem ügyel arra, hogy elkerülje a botrányokat, és megőrizze a látszatot?

- Ez a fajta élvezethajhász szemléletmód arra is alapulhat, hogy a politikai közélet teljes vertikumában egyre szélesebbé vált a botrányok lehetséges skálája, ami már odáig nőtt, hogy a botrányokat „új normalitásnak” tekinti a társadalom. Sokan arra is felhívják a figyelmet, hogy a múltbeli trendektől eltérően sokkal tágabb, modern kommunikációs tér – különösen a digitális média – manapság döntő szerepet játszik ezeknek az eseményeknek a közvetítésében, megjelenítésében és „felfújásában”.

teljes cikk az Origo honlapján olvasható.

Fotó: Facebook

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kíméletlen lesz a Boris ciklon

Kíméletlen lesz a Boris ciklon

Árvízvédelmi készültséget rendeltek el a hét végére a Duna mentén fekvő közép-európai országokban; a régió felett örvénylő, heves esőzésekkel, viharos széllel érkezett Boris nevű mediterrán ciklon további áradásokat és földcsuszamlásokat okozhat Csehország, Lengyelország, Ausztria, Németország, Szlovákia és Magyarország számos területén.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!