2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Belföld

Metropol: Az óvodavezető lelki terror alatt tartja a gyerekeket egy ferencvárosi intézményben

Rendkívül aggasztó állapotok uralkodnak egy ferencvárosi speciális nevelést igénylő (SNI) gyerekeket gondozó óvodában - hívta fel rá a figyelmet a Metropol. A lap közlése szerint a szülők már régóta panaszkodnak arra, hogy az óvodavezető és néhány pedagógus helytelen hangon és lealacsonyító módon kezeli a gyerekeket.

  • Metropol: Az óvodavezető lelki terror alatt tartja a gyerekeket egy ferencvárosi intézményben

A sajátos nevelési igényű gyerekek különleges bánásmódot igényelnek. Lehetnek mozgásszervi, látási, hallási, értelmi és beszéd vagy halmozottan fogyatékos, autizmus spektrum vagy egyéb pszichés fejlődési zavarral (súlyos tanulási, figyelem- vagy magatartásszabályozási zavarral) küzdők. Ezért a óvodapedagógusoknak különös és hozzáértő szakmai bánásmódban kellene részesítsék a gyerkőcöket, nem pedig hulladékhoz hasonlítani - emlékeztetett a Metropol. 

A ferencvárosi ügy azért felháborító, mert a lap értesülése szerint az érintettek többször tettek már panaszt, a Baranyi Krisztina által vezetett Ferencvárosi Önkormányzatban, és annak cégénél, a Ferencvárosi Szociális és Gyerekjóléti Intézménynél (FESZGYI), de - teszik hozzá - mégsem történt semmi, a gyerekek lelki és verbális bántalmazása töretlenül a mindennapok része.

Mivel az óvodavezető a szülők gyermekeivel gyakorlatilag bármit megtehet következmények nélkül, a szülők kiszolgáltatott helyzetben vannak. Nem mertek erről egyeztetni a vezetővel sem. A Metropol iInformációink szerint több óvodapedagógus tett panaszt a kérésükre, hiszen a helyzet egyre csak durvult, a lelki és verbális mellett, már fizikai bántalmazás is előfordult.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

FOtó: illusztráció, Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Kétes üzleti ügyei mellett újabb részletekre derült fény Deák Boldizsár múltjából. A Tisza Párt alelnöke, akivel Magyar Péter összeállt politikusi karrierje érdekében, ügynök és besúgó lehetett. Az újabb fejleményekről Kacsoh Dániel, Pindroch Tamás és Lentulai Krisztián is elmondják véleményüket a Vezércikkben.
Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Az Irán által támogatott Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet több tucat rakétát lőtt ki izraeli állásokra. Az egyre mérgesedő iráni és izraeli konfliktusról Kovács Tamás, az NKE Rendészettudományi Kar Rendészetelméleti és Történeti Tanszékének egyetemi docense beszélt a HírTV stúdiójában. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!