2024. 03. 01. Péntek Albin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 23:00

Belföld

Mészáros László lett Felcsút polgármestere

  • Mészáros László lett Felcsút polgármestere

A Fidesz–KDNP jelöltjét, Mészáros László Istvánt választották polgármesterré a Fejér megyei Felcsúton vasárnap tartott időközi polgármester-választáson.

Az 1509 szavazásra jogosult választópolgárból 615-en vettek részt a voksoláson, a jelöltekre 601 érvényes és 14 érvénytelen szavazat érkezett. A Fidesz–KDNP jelöltje, Mészáros László István 535 szavazatot kapott, míg a független, de a Kétfarkú Kutya Párt által támogatott Mészáros László Jánosra 66-an voksoltak.

Felcsúton azért kellett időközi polgármester-választást kiírni, mert a település polgármestere, Mészáros Lőrinc (Fidesz–KDNP) áprilisban lemondott tisztségéről.

 (Forrása: felcsut.hu)

Független jelölt nyert Balmazújvárosban

Balmazújvárosban az ellenzék által támogatott, de független Hegedűs Pétert választották Balmazújváros polgármesterévé a szavazók a vasárnap megtartott időközi választáson.

A választásra jogosult 14 138 állampolgár közül 3922 (27,74 százalék) voksolt, 3861 volt az érvényes szavazatok száma.

Hegedűs Péter helyi vállalkozó, független jelölt 2053 szavazattal lett a hajdú-bihari település új polgármestere.

Csige Sándor (független) 52, Dobány László (Magyar Munkáspárt) 47, Nagy Tamás (független, de a Fidesz–KDNP által támogatott) 1709 voksot kapott.

Balmazújvárosban a korábbi polgármester tisztségének megszűnése miatt kellett kiírni az időközi választást, a települést 2014 óta vezető Veres Margitot (független) ugyanis áprilisban hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt jogerősen öt év börtönre ítélte a Debreceni Ítélőtábla.

Dömsödi Gábor nem tudott újrázni

Pásztón az eddigi polgármester, Dömsödi Gábor kikapott. A kormánypárt által támogatott Farkas Attila nyerte az időközi választást.

A választásra jogosult 5846 állampolgárból 2 882-en szavaztak.

Farkas Attila 1432 (50,18 százalék), Dömsödi Gábor (független) 1337 (46,85 százalék), míg Plecskó Péter (független) 85 (2,98 százalék) szavazatot kapott.

Itt azért kellett polgármester választást tartani, mert a település képviselő-testülete április végén feloszlatta magát.

A városban önkormányzati képviselőket is választottak – a 8 helyre 39-en pályáztak.

Sorkikápolna

A Vas megyei Sorkikápolnán a független Fodor Béla Józsefet választották polgármesterré, a szintén független Tóthné Plózer Judittal szemben.

A 204 választásra jogosult polgár közül 110-en járultak a szavazóurnához. Fodor Béla József 78 szavazatot kapott, míg Tóthné Plózer Juditra – aki alpolgármesterként átmenetileg irányította a település önkormányzatát – 31-en voksoltak. Egy szavazat érvénytelen volt.

Sorkikápolnán azért kellett időközi polgármester-választást tartani, mert a település korábbi polgármestere, Nárai László (független) elhunyt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Arat a kolera

Arat a kolera

Tanzániában legkevesebb 26 ember életét követelte a kolera, amelynek járványa a kelet-afrikai ország tíz régióját sújtotta január 5. és február 8. között - közölte a helyi egészségügyi minisztérium.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!