2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Mesterházy: Orbán politikája egyre távolabb lök minket Európától

Az MSZP elnöke szerint Magyarország napról napra távolodik Európától Orbán Viktor populista, nacionalista politikája miatt. Mesterházy Attila erről a szocialista párt majálisán beszélt a Városligetben. Az ellenzéki politikus azt mondta, hogy 2004 óta május 1-je a baloldalnak kettős ünnep, a munka és az uniós csatlakozás ünnepe. Hozzátette, hogy szerinte május 1-je szimbolikusan összeköti a dolgozó ember megbecsülését és a nyugatos, demokratikus eszméket.

A zömmel idősekből álló közönség előtt Horváth Csaba szocialista főpolgármester-jelölt arról beszélt, hogy az elmúlt 100-120 évben a 2010 előtti időszakban fejlődött legjobban Budapest. Ezzel szemben, tette hozzá – a jobboldal lebetonoztatná az egész Városligetet. Az MSZP elnöke pedig azt fejtegette, hogy Orbán Viktor a Jobbik támogatásával kormányoz. „Hitem szerint Európa egyre távolabb van, mert Magyarországot Orbán Viktor nacionalista populista politikája történelmi zsákutcába vezeti, de azt se felejtsük, hogy van olyan ellenzéki párt is amely ezen az úton támogatja a miniszterelnököt. A Jobbik egyik nap uniós zászlót éget, másik nap meg szavazatokat kér önöktől, hogy politikusai beülhessenek a brüsszeli bársonyszékekbe” – fogalmazott Mesterházy Attila.

Gurmai Zita hátizsákkal érkezett, ebből vette elő azt a csomagot, amelyet Brüsszelbe visz az európai parlamenti választások után. „Ez az én szívem, ez az ország szíve, és ebbe a szívbe csomagoltuk az egyenlő munkáért egyenlő bért, ezt teszem a hátizsákba. Kiemelkedően kezeljük a nők egészségmegőrzését, családbarát munkahelyek létrehozásával növeljük a nők foglalkoztatását, fellépünk minden erőszak és diszkrimináció ellen, harcolunk azért, hogy mindenki lét és jog – mondhatni – közbiztonságban éljen, és nem utolsó sorban, vállaljuk a nők teljesítményének erkölcsi és anyagi elismerését – mondta Gurmai Zita.

Tíz évvel ezelőtt, Magyarország Európai Uniós csatlakozásával vált valóra Horn Gyula álma. Ezt már Szanyi Tibor mondta, aki Brüsszelben folytatja politikai pályafutását. „Nem vagyunk egyedül, Gyula!” – ordította Szanyi Tibor. Az MSZP európai parlamenti listavezetője egységes uniós minimálbérrel és minimálnyugdíjjal, továbbá olcsóbb élelmiszerek ígéretével kampányolt. Orbán Viktorról mint náci diktátorról beszélt. „A magyar diktátor, Orbán Viktor, születésnapján birodalmi sassal akar ünnepelni a ma még Szabadság tér elnevezésű helyen. Nincs kétségem: a hatalom erejével, felfegyverzett rendőrökkel karöltve, bizony, ezt az emlékművet meg fogja építeni a diktátor május 31-ére, a születésnapjára. De Horváth Csabát arra kérem, hogy ősszel, amikor megnyerjük a budapesti önkormányzati választásokat, és amennyiben Horváth Csaba főpolgármester lesz ezáltal, ezt az emlékművet haladéktalanul vitesse el Felcsútra, és a stadion közepébe állítsa bele” – mondta Szanyi Tibor.

Szanyi Tibor szerint a baloldalnak most van esélye európai szinten legyőzni a konzervatívokat.

Szanyi Tiborral is kész szövetkezni a nemzeti érdekek képviseletére a fideszes Szájer József – ezt a Fidesz majálisán mondta az EP-képviselő-jelölt. Bővebben>>>

Majálisozott az Együtt-PM Szövetség is. Vezetőjük, Bajnai Gordon kitért a Szabadság térre tervezett német megszállási emlékműre is. A volt miniszterelnök szerint az emlékmű bűnben fogant. Bővebben>>>

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!