2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Moziklip 13:00

Belföld

Mesterházy: Horn Gyula sokféle écát adott számunkra

A szocialisták elnöke szerint az elmúlt napokban világossá tették, hogy a Szolidaritás tüntetésén történt szobordöntést nem tartják ízlésesnek. Mesterházy Attila ezt Marcaliban mondta, ahol részt vett Horn Gyula szobrának leleplezésén. Az MSZP elnöke szoboravató-beszédében azt is mondta: a volt miniszterelnök szellemiségét és politikai pályáját példaértékűnek tartja, szerinte Horn Gyula a rendszerváltás után a mostanihoz hasonló ellenzéki helyzetből tudott választást nyerni.

Vörös szegfűvel érkeztek a marcali szocialisták a Horn-szobor avatására. A műalkotást nem közterületen, hanem a helyi szocialista párt tulajdonában lévő épület előtt állították fel. A szervezők szerint azért Marcaliban állították az első szobrot, mert a rendszerváltás után a Somogy megyei MSZP-listáról került a parlamentbe Horn Gyula.

A szoboravatáson több vezető szocialista politikus is megjelent. A Horn-kormány külügyminisztere, Kovács László azt mondta, Magyarország az egykori miniszterelnök döntései nyomán került vissza ismét a világ és Európa térképére. „Magyarországon olyan kormány van hatalmon, amely gyakorlatilag lerombolta az ő életművét. Lerombolta, hiszen soha ilyen nagy távolság gazdagok és szegények között nem volt, mint most. Lerombolta mert Magyarországnak korábban csak barátai voltak, most barátaink jószerével nincsenek csak ellenfeleink” – mondta a szocialista politikus.

Az MSZP jelenlegi elnöke szerint éppen ezért van szükség baloldali fordulatra. Mesterházy Attila szerint nem gyengítette az Együtt–PM-mel kötött választási együttműködést, hogy a Bajnaival szövetséges Szolidaritás Mozgalom tüntetésén egy Orbán Viktort ábrázoló szobrot döntöttek le a baloldali párthívek. „Én abban hiszek, hogy Orbán Viktort nem nikecell szoborként kell megdönteni, hanem a napi politikai küzdelemben, választásokon – fogalmazott Mesterházy Attila, hozzátéve: – és azt gondolom, hogy ebben a tekintetben Horn Gyula adott sokféle écát a mi számunkra. Hiszen kilencvenben hasonló körülmények között kezdte el a párt építését. És ennek aztán az lett az eredménye, hogy történelmi győzelmet arattunk egy történelmi vereség után. Mi most is erre készülünk. Én a magam részéről ennek szellemében szervezem a párt tevékenységét, a programjainkat. És ez is lesz a végeredménye, hogy Orbán Viktornak mennie kell” – tette hozzá az MSZP elnöke.

A szervezők azt mondták, nem tartanak attól, hogy bárki megrongálná a volt szocialista miniszterelnök szobrát, de egy esetleges támadás esetén a közeli bank biztonsági kamerái mindent rögzítenek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!