2024. 05. 10. Péntek Ármin, Pálma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:45

Belföld

Merkely Béla: Folyamatosan oltják az egészségügyi dolgozókat

  • Merkely Béla: Folyamatosan oltják az egészségügyi dolgozókat

December 26 délutánja óta folyamatosan oltják az egészségügyi dolgozókat a koronavírus elleni vakcinákkal – mondta a Semmelweis Egyetem rektora az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában. Merkely Béla kifejtette: egyedül a Semmelweis Egyetemen már csaknem kétezer embert oltottak be.

Kiemelte: első nap viszonylag kevesen akartak oltást. Azóta viszont, ahogy egyre többen megkapták az oltást, és semmilyen mellékhatást nem észleltek, egyre többen jelentkeznek. A Semmelweis Egyetemen az orvosok mintegy 95 százaléka elfogadja az oltást, és a szakdolgozók nagy része is szeretné beoltatni magát – mondta a rektor.

Ugyanakkor megjegyezte: sokat kell még tenni, hogy az emberek minél szélesebb körben elfogadják az oltást, és kialakulhasson a nyájimmunitás.

Merkely Béla kiemelte: az oltás nemcsak az esetleges megbetegedés elkerülését segíti, hanem szinte száz százalékos védelmet jelent a szövődményes megbetegedéssel szemben is.

A Semmelweis Egyetem rektora szólt arról is, érzik, hogy a koronavírus-járvány hatására felértékelődött az orvosi hivatás és az egészségügyi dolgozók mindennapi munkája, így megnőtt a fiatalok, a most érettségizők érdeklődése az orvosi és egészségtudományi képzések iránt. Ezért minden érdeklődőt várnak a Semmelweis Egyetem január 15-én és 16-án online nyílt napjára.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Célpont - Karácsonyék körül szorul a hurok  + videó

Célpont - Karácsonyék körül szorul a hurok + videó

Karácsony Gergely 2019-es főpolgármester-jelölti kampányát is külföldről finanszírozták. Az akkori működési struktúra kísértetiesen hasonlít a 99 Mozgaloméhoz. A Mediaworkshöz dokumentumok és hangfelvételek is kerültek. A kérdés már csak az, hogy a főpolgármester ezekre is nagy ívben tenni fog-e.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!