2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Belföld

Mérföldkőhöz érkezett a hódmezővásárhelyi tram-train

Már fektetik a síneket Hódmezővásárhelyen a tram-train, azaz a villamosvasút belvárosi szakaszán. A beruházás a tervezettnél lassabban halad, de a végső határidő nem forog veszélyben. A 3 és fél kilométeres hódmezővásárhelyi szakasszal jövő év második felére készülhet el a kivitelező. Szeged és Hódmezővásárhely között felújítják a pályát is, az első szerelvények 2020 második felében kezdhetik meg a próbajáratokat.

  • Mérföldkőhöz érkezett a hódmezővásárhelyi tram-train

A villamosvasút építése Szegedtől Békéscsabáig tartó közel száz kilométeres pálya felújításával együtt mintegy 60 milliárd forintba kerül. Lázár János az elmúlt száz év legnagyobb hódmezővásárhelyi beruházásának nevezte a tram-train építését.

„Azért kezdeményeztem ezt a beruházást, és azért harcoltam érte az elmúlt 10 esztendőben, mert az a meggyőződésem, hogy az elővárosi vasút, itt, Hódmezővásárhelyen ez a villamos egy új lehetőséget jelent mindenki számára, idősek és fiatalok számára egyaránt. Egy új életminőség, egy új város, egy új minőség születik ezzel a beruházással” – fogalmazott Facebook-üzenetében Lázár János országgyűlési képviselő.

A beruházás a napokban mérföldkőhöz érkezett, lefektették az első sínpárokat.

„A Bajcsy-Zsilinszky utcában építették ki a teljes rétegrendet a kivitelezők, és most már a sínszál fektetése megtörtént, a sínek a hegesztésének egy része. Jövő héten várható a sínek távtartóinak a behelyezése, illetve elkezdődik a végleges bazaltbeton öntése. Első ütemben a két sín közötti területnek a kiöntése fog megvalósulni, és utána annak a megszilárdulása után az út és a sín közötti sávnak a bazaltbeton kiöntése fog megtörténni” – ismertette a munkafolyamatot Mucsi László városfejlesztési irodavezető.

A kivitelező októberben az Ady Endre utcán is előkészíti a vasúti pálya építését. Először a 600 voltos kábelt fektetik le, majd a pálya alapját építik meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

A Krúdy Gyula klasszikusát feldolgozó, 1971-ben készült Szindbád című magyar drámában a főbb szerepeket Latinovits Zoltán és Dajka Margit alakította. Az adásban Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők a filmről Tóth Auguszta színművésszel és Berettyán Sándor színművésszel beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!