2024. 09. 14. Szombat Szeréna, Roxána napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Méretes lyukra futott Vadai Ágnes

Vadai Ágnes méretes bakot lőtt ma, amikor szinpadiasan, a Legfőbb Ügyészség épülete előtt kígyót-békát rákiabált az ügyészekre, a “pártállamra”, szinte mindenkire, akinek még van józan esze a politikai térben - írja a PestiSrácok.

  • Méretes lyukra futott Vadai Ágnes

Gyurcsány Ferenc hűséges politikusa magas rangú állami vezetőt emlegetett, mint akinek az utasítására zárták rácsok mögé a minősített, bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel és pénzmosással megalapozottan gyanúsított és letartóztatott Óbuda-békásmegyeri – egyébként DK-s – polgármestert, Kiss Lászlót.

Majd robbant a bomba

Az állítólagos „magas rangú állami vezetőt” az ügyészség már meg is vádolta befolyással üzérkedés bűntettével  – közölte a PestiSrácokkal a Központi Nyomozó Főügyészség.

A KNYF emlékeztetett rá, hogy Vadai Ágnes országgyűlési képviselő a mai napon a sajtónak jegyzőkönyv részleteket mutatott be, amelyben egy gyanúsított beszámolt arról, miszerint egyik társát megkereste egy felső vezető azzal, állami érdekből meg kell buktatni az óbudai polgármestert.

A vallomással érintett ügyben valójában egy büntetett előéletű személy tett ajánlatot egy költségvetési csalás miatt eljárás alá vont vállalkozónak, magát fedett nyomozónak kiadva.

Azt állította, hogy munkakapcsolatban áll egy miniszterrel és felajánlotta az eljárás megszüntetését, ha a vállalkozó ellenzéki politikusokra vonatkozó bizonyítékokat és pénzt ad át neki.

A lefolytatott nyomozás szerint a férfinak nem volt köze a nyomozó hatóságokhoz és nem rendelkezett kapcsolatokkal sem a miniszter, sem a rendőrség felé. A vállalkozó bár pénzt nem, azonban korrupciós bűncselekményre vonatkozó információkat átadott az ál-nyomozónak. A vállalkozó végül önként megjelent a Központi Nyomozó Főügyészségen és felfedte a történteket.

A Központi Nyomozó Főügyészség 2023 decemberében befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt a más ügyben szabadságvesztését töltő ál-nyomozóval szemben.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kíméletlen lesz a Boris ciklon

Kíméletlen lesz a Boris ciklon

Árvízvédelmi készültséget rendeltek el a hét végére a Duna mentén fekvő közép-európai országokban; a régió felett örvénylő, heves esőzésekkel, viharos széllel érkezett Boris nevű mediterrán ciklon további áradásokat és földcsuszamlásokat okozhat Csehország, Lengyelország, Ausztria, Németország, Szlovákia és Magyarország számos területén.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!