2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Mentőszolgálat: a tervek szerint halad a háziorvosi ügyeleti rendszer átalakítása

A tervek szerint halad a háziorvosi ügyeleti rendszer fokozatos bevezetése a különböző vármegyékbe. Szeptembertől Veszprémben, Jász-Nagykun-Szolnokban és Baranyában is bevezetik az egészségügyi fejlesztést - számolt be híradónknak az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója. A Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára pedig arról beszélt, hogy rendkívül jók a lakossági visszajelzések, a rendszer pedig beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

  • Mentőszolgálat: a tervek szerint halad a háziorvosi ügyeleti rendszer átalakítása

Tavaly év végén döntött úgy az Országgyűlés, hogy módosítja az egészségügyi alapellátásról szóló törvényt. Ennek értelmében január 1-től fokozatosan megkezdődött az új, egységes ügyeleti rendszer bevezetése Magyarországon.

A rendelettel a kormány célja, hogy javítsa a hazai betegellátást és hogy a sürgősségi ellátórendszer elemeivel összekapcsolt ügyeleti rendszer működjön.

A 1830-as számnak a hívásával lehet elérni az ügyeleti rendszert, amely most már több mint hat vármegyében működik.

"Terv szerint haladunk a fokozatos bevezetéssel, a tervben nem szerepelt a nyári időszakra eső új csatlakozás, új vármegye csatlakozása, mert nem lenne optimális időszak. A terv szerint a következő időpont szeptember 1-je, amikor Veszprém, Jász-Nagykun-Szolnok és Baranya megyében is átvesszük az ügyeleti rendszert" – mondta el híradónknak az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója.

Győrfi Pál azt is hozzátette: számos tapasztalatot szereztek már az elmúlt hónapok alatt: napközben jellemzően enyhébb panaszokkal fordulnak a betegek az ügyeleti rendszerhez, az éjszakai ügyeletben pedig inkább sürgősségi esetekhez hívnak segítséget az arra rászorulók.

"A rendszer kiterjesztését már csak azért is folytatni fogjuk, mert rendkívül jók a lakossági visszajelzések, a 1830-as hívószám abszolút beváltotta a hozzá fűzött reményeinket, hiszen rögtön egészségügyi dolgozóval tud beszélni az a honfitársunk, akinek valamilyen segítségre van szüksége, és abszolút jó visszajelzéseket kaptak ezzel kapcsolatban a területi képviselők, illetve a mentők is" – erről már a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára beszélt. Takács Péter hozzátette: a telefonszám és az ügyeleti rendszer segítségével rengeteg időt tudnak nyerni és nagyon sok lakosnak tudnak segíteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!