2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

A "Bihar grófja" Czárán Gyula

Következik:

Napindító 04:00

Belföld

Mentősök zarándoklata Szent Kamill napján

Több mint ötven egészségügyi dolgozó vett részt a mentősök zarándoklatán a Mátraverebély-Szentkúti nemzeti kegyhelyen. A Nógrád, Pest és Vas megyei zarándokok Szécsényből, gyalog tették meg a 30 kilométeres utat Szentkútig. Július 14-e Szent Kamillnak, a mentőszolgálat védőszentjének emléknapja, amelyet 2018 óta zarándoklattal is megünnepelnek a mentősök.

  • Mentősök zarándoklata Szent Kamill napján

Érkezik a mentősök zarándoklata a szentkúti bazilikába. A koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet óta ez az első alkalom, amikor az egészségügy frontvonalában dolgozók egy egész napos hálaadással köszönik meg védőszentjüknek a munkájukhoz kellő türelmet és kitartást. A nemzeti kegyhelyet fenntartó ferencesek szerint a mentősök nemcsak fizikailag, lelkileg is megterhelő feladatot látnak el.

A zarándoklat évről évre egyre több résztvevőt számol. Két éve jórészt csak Nógrád megyei mentősök kezdték, idén már Pest és Vas megyéből is csatlakoztak hozzájuk.

A szervezők azt szeretnék, ha a zarándoklat a jövőben országossá válna, és minden megyéből csatlakoznának hozzá a mentősök.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Így románosítják el ma Nagyváradot

Így románosítják el ma Nagyváradot

Balázs D. Attila író, újságíró Szent László városának elrománosításáról írt mérföldkőnek számító cikket az Országépítő című folyóirat internetes oldalán. A szerző szerint mára nem csak Marosvásárhely, vagy Kolozsvár, de Nagyvárad is „műveleti területnek” számít Erdélyben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!