2024. 06. 26. Szerda János, Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Mennek vagy maradnak Gyurcsány káderei a Városházán?

A bázist vesztett DK csúfos bukása után nagy kérdés, hogy a főváros továbbra is teljesítmény nélküli kifizetőhely marad-e – írja a Metropol.

  • Mennek vagy maradnak Gyurcsány káderei a Városházán?

„Ha már ugródeszkának nem tudta használni a Városházát Karácsony Gergely, megpróbálja a DK és az MSZP mentőcsónakjaként”– ezt a napokban nyilatkozta Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt. Bár az újraszámlálás alapján mindössze 41 szavazatnyi különbséggel vélhetően Karácsony Gergely marad a főpolgármester - bár a fellebbezések miatt még ez sem eldöntött -, a nagy kérdés az, hogy Gyurcsány Ferenc levitézlett emberei a következő ciklusban is sorban állnak-e majd a főváros kasszájánál, vagy sikerül őket kiebrudalni, esetleg jönnek a helyükre mások a baloldalról. Az biztos, hogy Karácsony a Városházán működő korábbi rendszert elfelejtheti...

G. Fodor Gábor politikai elemző szerint - erről az Origo podcastjában beszélt - Karácsony Gergely „eddigi politikai pályafutásához híven, hogy mindenkit hátba szúrt, és mindenkit elárult, most hátba fogja szúrni a DK-t, mert neki az az érdeke, hogy közel legyen a Tisza párthoz”. Nehéz megjósolni, mi várható a fővárosi közgyűlés elkövetkező öt évében, de az egyik sarkalatos és egyelőre nyitott kérdés az lesz, hogy az újonnan bekerült Tisza párt képviselői mennyire támogatják majd, hogy továbbra is megmaradjon Gyurcsány befolyása. Az tiszta sor, hogy a DK bukta a legcsúnyábbat a választáson, az MSZP-vel és a Párbeszéddel együtt mindössze hét mandátuma van. Mindez kihat Karácsony Gergely személyére, hiszen  a szintén baloldali Tisza párt frissen bekerült káderei is bejelentkezhetnek majd mind a pénzért, mind a befolyásért a fővárosban. 

Az biztos, hogy a Fidesz-KDNP 10 tagú frakciója azon lesz, hogy megakadályozza a teljesítmény nélküli kifizetéseket és szakemberek töltsék be a fontos pozíciókat.  Vitézy Dávidnak szintén ez a célja, nagy vonalakban elárulta, hogyan is képzeli a szövetségeket, a többségi szavazásokat és a főpolgármesterrel való együttműködését, de neki mindössze három képviselője lesz. Ő nagyon távolinak érzi, hogy a jövőben jó együttműködés alakulhatna ki közte és Karácsony között, mivel a főpolgármester durva, mocskolódó hangot ütött meg vele szemben a kampányban. 

 Én szakmai ügyek mentén szeretnék Budapest jobbá tételén dolgozni. Lehet például, hogy közlekedési ügyekben a DK-val nagy vitáink lesznek, hiszen ők eddig inkább visszafele húzták a közlekedési politikát. Abban például, hogy ne politikai kifizetőhelyekként működjenek a fővárosi cégek igazgatóságai és ne Draskovics Tibor üljön újabb öt évig ennek igazgatóságában, nem Karácsonnyal fogok egyetérteni, hanem vélhetően a Tisza párttal

– részletezte Vitézy Dávid.

A teljes cikket a Metropol.hu-n olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb ipari beruházások jöhetnek Kecskemétre + videó

Újabb ipari beruházások jöhetnek Kecskemétre + videó

„Óvodákat, bölcsődéket építünk és igyekszünk felzárkóztatni a várost az ipari fejlődéshez” – így beszélt a következő öt év feladatairól Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere. A kormánypártok jelöltje újrázni tudott június 9-én, több mint 10 százalékkal előzte meg az ellenzéki összefogás jelöltjét.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!