2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Menekül a sajtó kérdései elől Trippon Norbert + videó

A napokban robbant ki az ügy, miszerint Trippon Norbert házfelújítását közpénzből finanszírozhatták.

  • Menekül a sajtó kérdései elől Trippon Norbert + videó

Súlyos bűncselekmény gyanújával került a figyelem középpontjába Újpest DK-s alpolgármestere. Nemrég robbant ki az ügy, amely szerint a polgármesteri székért is induló politikus házfelújítását közpénzből finanszírozhatták. A Magyar Nemzet szerint ráadásul a politikus felesége több tízmillió forintnyi értékben fiktív számlákat vásárolhatott attól a cégtől, ami papíron felújította az ingatlant.

A Pesti Srácok információi szerint ráadásul ugyanaz az építőipari vállalkozás újította fel Trippon Norberték családi házát, amely a Mártha Imre fémjelezte közműveknél, illetve több baloldali vezetésű önkormányzatnál is nagy bevételhez jutott az elmúlt években.

Varju László, országgyűlési képviselő, DK: "Egy politikai hacacáré keretében a nyakára küldenek mondvacsinált okok miatt ilyet, az nagyon felháborító és mondom önöknek is, mint a NER-rendszer részének, hogy jó volna, ha ezt inkább hanyagolnák önök is, hiszen egy tisztességes ember, akit próbálnak ezzel meghurcolni."

A DK-s alpolgármester ügye a péntek esti főpolgármester-jelölti vitán is előkerült.

Karácsony Gergely úgy válaszolt, hogy a listán hátrébb szereplő személyekért nem biztos, hogy felelősséget kell vállalnia. Újpest kormánypárti önkormányzati képviselője szerint azonban meg kell tudni az igazságot Trippon Norbert ügyében.

Ozsváth Kálmán, önkormányzati képviselő, Budapest, IV. kerület, Fidesz: "Nagy kérdés valójában, hogy pontosan mi történt, mi sem tudjuk pontosan. Mi nem a rendőrség vagyunk, nem a bíróság vagyunk, nem a NAV vagyunk, semmilyen nyomozóhivatal nem vagyunk. Mi látunk bizonyos állapotokat, látjuk azt, hogy itt egyébként NAV nyomozás és vizsgálat volt, találtak szerződéseket, adatokat, dokumentumokat? Pontosan ezeket mi sem tudjuk. Várjuk meg a nyomozás végeredményét. "

Az ügyben Budai Gyula, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője hivatali vesztegetés gyanújával feljelentést tett az ügyészségen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!