2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Honvéd retró 2. 11:00

Belföld

Menczer Tamás: a Fidesz-KDNP az egyedüli békepárti politikai közösség Magyarországon + videó

A Fidesz-KDNP Magyarországon az egyedüli politikai közösség, amely békepárti, meg tudja és meg is akarja védeni az ország békéjét - jelentette ki a kormánypártok kommunikációs igazgatója hétfőn Pátyon.

  • Menczer Tamás: a Fidesz-KDNP az egyedüli békepárti politikai közösség Magyarországon + videó

Menczer Tamás, aki egyben Pest vármegye 2. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője, a települést az M1-es autópályával összekötő csomópont második ütemének átadásán arról beszélt: a vasárnapi választások legfontosabb kérdése, hogy háborúba megy Európa és Magyarország, vagy béke lesz.

"Ha nem tudjuk a békét megőrizni, ha a háború kiterjed és Európa háborúba megy, és Magyarországot is belekényszerítik, akkor nem fejlesztésekről, nem autópálya-lehajtóról és elkerülő útról fogunk beszélgetni", hanem arról, hogy mit veszítettünk el" - tette hozzá.

Szerinte a háborúpártiak el akarják érni, hogy ne beszéljenek a háború veszélyeiről.

"El akarják hallgattatni a békepárti hangokat, élen a feketeöves háborúpártival, Magyar Péterrel, aki azt mondta, hogy ne beszéljünk a háború veszélyeiről, ne tegyünk ki Stop Háború plakátokat, mert ezek veszélyesek a gyerekekre" - fogalmazott.

Közölte, a gyerekekre nem a plakát a veszélyes, hanem a háború a veszélyes.

A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója hangsúlyozta, hogy ők továbbra is a háború veszélyeiről fognak beszélni, háborúellenes kampányukat fokozni fogják, és mindent meg fognak tenni a békéért, "akkor is, ha ez az ilyen feketeöves, külföldről irányított és finanszírozott embereknek nem tetszik".

Menczer Tamás azt mondta, látható a falvakban, a településeken és különösen a fővárosban, hogy a baloldali polgármesterek nem a települések fejlesztését tartják szem előtt, hanem a településeket erőforrásnak használják a kormány elleni harcukhoz, és ebben a település lepusztul, tönkre megy. A baloldali polgármesterek nem "beletesznek a településbe, hanem mindent kivesznek, azért, hogy a település erejét felhasználják a kormány elleni harchoz" - mondta a kommunikációs igazgató, aki azt kérte a választópolgároktól, hogy az önkormányzati választáson a kormánnyal együttműködni képes jelölteket támogassák.

A beruházásról elmondta, a projekt első része az autópálya-lehajtó, amelyet tavaly decemberben adtak át a forgalomnak. A második rész pedig a pátyi nyugati elkerülő szakasz, amelyet most adnak át.

A két beruházás összértéke 5,9 milliárd forint volt - ismertette.

Menczer Tamás közölte, a lehajtónak azért van nagy jelentőségé, mert az a választókerület csaknem felét érinti, sok tízezer ember mindennapjait teszi könnyebbé: a Pátyról, Telkiből és Budajenőről közlekedők naponta akár 60 percet is spórolhatnak, vagyis éves szinten akár 10 napot is nyernek, ezt az időt nem kell a dugóban tölteniük.

Hozzátette, hogy az összekötő út átadásával Biatorbágyon is jelentősen - a felmérések szerint majdnem 50 százalékkal - csökkent az átmenő forgalom és a beruházás pozitív hatással van Budakeszi forgalmára is.

Fotó: MTI/Lakatos Péter

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Háború Ukrajnában: Georg Spöttle nem hisz a németeknek + videó

Háború Ukrajnában: Georg Spöttle nem hisz a németeknek + videó

Oroszország potenciálisan változtathat nukleáris doktrínáján, ha az Egyesült Államok és szövetségesei eszkalációs lépései erre késztetik – közölte az orosz külügyminiszter-helyettes. Egyebek közt erről beszélt Háború Ukrajnában című műsorunkban Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Bevándorlóországgá akarja tenni Magyarországot az Európai Bíróság ítélete?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!