2024. 10. 27. Vasárnap Szabina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 19:25

Belföld

Megvonná Óbuda börtönben ülő polgármesterének fizetését a Mi Hazánk Mozgalom + videó

Az óbudai polgármester a börtönből nem képes ellátni a feladatát, ezért fizetés sem jár neki – jelentette ki a Mi Hazánk Mozgalom harmadik kerületi képviselője. Marosvölgyi Anna hozzátette ha nem vonják el tőle a juttatásokat akkor azt követelik, hogy Kiss László azt ajánlja fel jótékony célra.

  • Megvonná Óbuda börtönben ülő polgármesterének fizetését a Mi Hazánk Mozgalom + videó

Magamat a kerületem, a harmadik kerület törvényes polgármesterének tekintem, a jogaimtól való megfosztást nem tekintem jogszerűnek, el nem ismerem – így olvasták fel október elején Óbuda DK-s politikusának börtönben tett polgármesteri esküjét. Kiss László nem vehetett részt az alakuló ülésen mivel december közepéig biztosan őrizetben marad.

A III. kerület polgármestere a börtönből nem képes ellátni a feladatát, ezért fizetés se járjon neki – jelentette ki a Mi Hazánk Mozgalom.

Óbuda DK-s polgármestere augusztus közepe óta előzetes letartóztatásban van, ennek ellenére a baloldali többségű képviselő testület megszavazta a részére a havi 1 millió 300 ezer forintos tiszteletdíjat és a 195 ezer forintos útiköltségtérítést. És nyilván a polgármester úr így nem tud eleget tenni a kötelezettségeinek, nem tudja ellátni a feladatait

– hangsúlyozta Marosvölgyi Anna, a Mi Hazánk Mozgalom III. kerületi önkormányzati képviselője.

A Mi Hazánk Mozgalom kerületi elnöke elmondta: pártjuk azt javasolja, ha a juttatást nem vonják meg tőle, legalább az útiköltség térítését ajánlja fel egy óbudai alapítványnak.

A kerület fideszes képviselője szerint azonban a Mi Hazánk javaslata nem nyújt megoldást az eredeti problémára.

Mi a kezdetektől fogva azt kommunikáljuk, hogy egy teljeskörű új választásra lenne szükség annak érdekében, hogy Óbuda hírnevéről ezt a foltot le tudjuk mosni. Tehát mi azt tartanánk megfelelőnek, hogyha a polgármester és az összes képviselő is lemondana a mandátumáról és egy teljeskörű új választás kerülne kiírásra a harmadik kerületben. Tehát innentől kezdve, hogy ezt sajnos mi jogilag kikényszeríteni nem tudjuk és nyilván a többség erre nem hajlandó, ez az ő felelősségük, a baloldali pártok felelőssége, hogy hagyják így működni az önkormányzatot

– mondta Puskás Péter, a Fidesz-KDNP III. kerületi önkormányzati képviselője.

Puskás Péter elmondta: a helyzet egyértelműen botrányos, a kerület baloldali képviselői mégis próbálnak szemet hunyni a történtek felett.

A fideszes politikus azt mondta: úgy értesültek, hogy az MSZP harmadik kerületi elnökét szeretnék kinevezni a vagyonkezelő részvénytársaság vezérigazgatójává.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Mutatjuk, mit mondott a jogi szakértő a Lakatos Márk ügyről

Mutatjuk, mit mondott a jogi szakértő a Lakatos Márk ügyről

A Magyar Nemzet megkérdezett egy jogi szakértőt, milyen bűncselekmények gyanúját veti föl annak az egykori árvaházi fiúnak a megrázó beszámolója, akit állítása szerint 15 éves korában megrontott a hírhedt balliberális divattervező-celeb, Lakatos Márk.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Menczer Tamás: a bevándorlásra kizárólag a magyar modell a jó válasz

Menczer Tamás: a bevándorlásra kizárólag a magyar modell a jó válasz

Afrika lakossága az óvatos(!) becslések szerint a következő 20 évben 750 millió fővel fog nőni, és eléri a 2,2 milliárdot! Mi, az Európai Unióban vagyunk szűk 500 millióan. Ha az afrikai tömegnek csak egy kis része elindul Európa felé, nekünk harangoztak – közölte a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója vasárnap Facebook-bejegyzésében.
Halottak napja: A temetőlátogatás egyfajta tiszteletadás

Halottak napja: A temetőlátogatás egyfajta tiszteletadás

Halottak napja közeledtével egyre többen keresik fel a temetőket, hogy rendbe tegyék és virággal díszítsék elhunyt szeretteik sírjait. De, hogy milyen indíttatásból – kötelességtudatból, tiszteletből vagy csupán megszokásból tesszük ezt, arról dr. Domján Mihály pszichológust kérdezte a BAON.hu.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!