2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:45

Belföld

Megvesztegetési botrány az Eötvösben - újabb hangfelvétel került elő

Ismét nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amely arról tanúskodik, hogy komoly korrupciós esetek történhettek az Eötvös József Gimnáziumban, ahova pénzért vehetett föl diákokat Moss László igazgató - írja az Origo. A lap közlése szerint a korábbiakhoz hasonlóan ebben a beszélgetésben is az hangzik el, hogy 500 ezer forint lehetett a tarifa, amiért fölvetethette valaki gyermekét a belvárosi középiskolába.

  • Megvesztegetési botrány az Eötvösben - újabb hangfelvétel került elő

A portál azt írja: ezúttal egy édesanya mesél arról, miként próbálta meg rávenni Moss László igazgató, hogy 500 ezer forintot fizessen az Eötvös Gimnázium alapítványának.

A Fullánk.hu által nyilvánosságra hozott beszélgetésből kiderül, hogy Moss László igazgató személyesen jelezte a gyermekét átvetetni igyekvő szülőnek, hogy csak pénzért cserébe mehetne a diák az Eötvös Gimnáziumba - mutat rá az Origo. 

„Azért mentem oda, mert ismertem a tanárokat, gondoltam, hogy segítenek, mivelhogy év közbeni átjelentkezésről van szó, és akkor előjön ezzel a tarifával... Jöttem ki, és tényleg sírtam, hogy milyen világ ez, el voltam keseredve teljesen" 

– meséli a hangfelvételen az édesanya, aki annak idején maga is az Eötvös Gimnáziumba járt, és – mint fogalmaz – bántalmazásként élte meg a történteket.

A hanganyagból az is kiderül miként viselkedett Moss László igazgató az állítólagos beszélgetés során:

„Olyan volt, mint egy gép, egy robot, tehát nem volt sem magabiztos, se fölényes, hanem amikor az alapítványról beszélt, úgy lesunyta a szemét, nem nézett a szemembe, olyan sunyi volt, meg olyan gépszerű" 

– emlékszik vissza az esetre a csalódott anya.

Ismeretes, nemrég került elő egy hangfelvétel, amelyen Kálmán Gábor, az Eötvös József Gimnáziumhoz tartozó Reáltanoda Alapítvány vezetője beszélt arról, hogy hosszú évek óta félmillió forintos összegért vettek föl diákokat a belvárosi középiskolába.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!