2023. 06. 10. Szombat Margit, Gréta napja
Jelenleg a TV-ben:

Ferencz József a második unitárius aranykor

Következik:

Poltikai hobbista 04:00

Belföld

Megvesztegetési botrány az Eötvösben - újabb hangfelvétel került elő

Ismét nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amely arról tanúskodik, hogy komoly korrupciós esetek történhettek az Eötvös József Gimnáziumban, ahova pénzért vehetett föl diákokat Moss László igazgató - írja az Origo. A lap közlése szerint a korábbiakhoz hasonlóan ebben a beszélgetésben is az hangzik el, hogy 500 ezer forint lehetett a tarifa, amiért fölvetethette valaki gyermekét a belvárosi középiskolába.

  • Megvesztegetési botrány az Eötvösben - újabb hangfelvétel került elő

A portál azt írja: ezúttal egy édesanya mesél arról, miként próbálta meg rávenni Moss László igazgató, hogy 500 ezer forintot fizessen az Eötvös Gimnázium alapítványának.

A Fullánk.hu által nyilvánosságra hozott beszélgetésből kiderül, hogy Moss László igazgató személyesen jelezte a gyermekét átvetetni igyekvő szülőnek, hogy csak pénzért cserébe mehetne a diák az Eötvös Gimnáziumba - mutat rá az Origo. 

„Azért mentem oda, mert ismertem a tanárokat, gondoltam, hogy segítenek, mivelhogy év közbeni átjelentkezésről van szó, és akkor előjön ezzel a tarifával... Jöttem ki, és tényleg sírtam, hogy milyen világ ez, el voltam keseredve teljesen" 

– meséli a hangfelvételen az édesanya, aki annak idején maga is az Eötvös Gimnáziumba járt, és – mint fogalmaz – bántalmazásként élte meg a történteket.

A hanganyagból az is kiderül miként viselkedett Moss László igazgató az állítólagos beszélgetés során:

„Olyan volt, mint egy gép, egy robot, tehát nem volt sem magabiztos, se fölényes, hanem amikor az alapítványról beszélt, úgy lesunyta a szemét, nem nézett a szemembe, olyan sunyi volt, meg olyan gépszerű" 

– emlékszik vissza az esetre a csalódott anya.

Ismeretes, nemrég került elő egy hangfelvétel, amelyen Kálmán Gábor, az Eötvös József Gimnáziumhoz tartozó Reáltanoda Alapítvány vezetője beszélt arról, hogy hosszú évek óta félmillió forintos összegért vettek föl diákokat a belvárosi középiskolába.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Ismét figyelmeztetést adtak ki az újabb viharok előtt

Ismét figyelmeztetést adtak ki az újabb viharok előtt

Hajóvá változó buszok, vízben elakadt autók! Budapestre is lecsapott a vihar. A rövid idő alatt lezúduló nagy mennyiségű csapadék pénteken is sok munkát ad a tűzoltóknak. A katasztrófavédelmet főleg elárasztott garázsok és pincék miatt riasztották.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!