2023. 06. 03. Szombat Klotild napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Szélesvásznú történelem - Szegény gazdagok 11:05

Belföld

Megújult a Balatonmáriafürdői vasútállomás épülete

215 millió forintból, a MÁV Zrt saját költségvetéséből újult meg a Balatonmáriafürdői vasútállomás épülete. Tavaly májustól szeptemberig, 2 millió vasúti utazás történt a Balaton déli partján.

  • Megújult a Balatonmáriafürdői vasútállomás épülete

Az eddig eladott mintegy 360 ezer vármegye- és országbérletre való tekintettel, idén nagyobb forgalomra számítanak.

Egymás után érkeztek a vonatok a balatonmáriafürdői vasútállomásra. Az utazókat már kívül-belül megújult állomásépület is fogadja. A déli parton a közeljövőben további két épület újult meg, Balatonfenyvesen és Balatonszéplak-felsőn.

A kormány és az Építési és Közlekedési Minisztérium számára is fontosak ezek a fejlesztések – hangsúlyozta Nagy Bálint közlekedésért felelős államtitkár az ünnepélyes átadón.

A folyamatos fejlesztések, a plusz szolgáltatások egyre több ember számára teszik vonzóvá ezt a közlekedési formát.

Tavaly a cégcsoport rekordot döntött utasszám tekintetében a nyári időszakban és az idén is kiemelkedő forgalomra készülnek.

A Balatonnál jelenleg az előszezoni menetrend van érvényben és különösen a hétvégeken már jelentős forgalomnövekedés tapasztalható. Rendkívül népszerű az ország – és vármegye bérlet is ezidáig már több, mint 360 ezren választották ezt a lehetőséget.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Frank Furedi: Puccsot akarnak a magyar elnökség ellen

Frank Furedi: Puccsot akarnak a magyar elnökség ellen

Propagandaháború indult Magyarország ellen az Európai Parlamentben. A képviselők egy csoportja elkötelezett abban, hogy megalázza a magyar kormányt. Erről beszélt Frank Füredi a HírTV-nek a csütörtökön elfogadott magyarellenes határozatról, amely elvenné Magyarországtól a 2024-es uniós elnökséget.
Árvízvédelmi kiképzés

Árvízvédelmi kiképzés

Új szintre emeli az árvízvédelmet Budapest Kormányhivatala. 500 önkéntest képeztek ki, akiket a jövőben bevethetnek. A katasztrófavédelem szerint fontos hangsúlyt fektetni ezekre a gyakorlatokra, ugyanis Budapest első számú veszélyeztető tényezője az árvíz.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!