2021. január 15.,
péntek, Lóránt, Loránd napja

Megújul Békásmegyer

MTI, Hír TV

2018. december 23., vasárnap 20:26

Több mint 700 millió forintos városrehabilitációs program kezdődött meg Békásmegyeren.

A főváros III. kerületi önkormányzatának oldalán olvasható tájékoztatás szerint az Európai Unió 709 millió forint vissza nem térítendő támogatásából elindult Békásmegyer nyugati oldalának komplex városrehabilitációs programja. A beruházás elsősorban a terület szociálisan veszélyeztetett lakóinak életminőség-javítására ad lehetőséget.

Azt írták: Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2016-ban nyújtotta be pályázatát, a támogatást idén nyerte el. A projektnek van humánerőforrás-fejlesztési és infrastrukturális része. Előbbi az érintetteknek szociális, egészségügyi, munkaerőpiaci, jogi és prevenciós programokat kínál. Az infrastrukturális fejlesztés egyrészt a kiválasztott önkormányzati bérlakások felújítását, energetikai korszerűsítését, másrészt a 2015-ben közösségi tervezéssel megtervezett multifunkciós Táncsics park részleges megépítését tartalmazza.

A pályázat célcsoportját a szakmai partnerek együttműködésével jelölték ki. A kiválasztottakkal az önkormányzat a napokban vette fel a kapcsolatot, hogy megtalálja azt a 35-40 családot, amely vállalja a részvételt a programban. A jelzett szolgáltatásokat ezek a családok ingyen kapják, tehát - olvasható a közleményben - lehetőségük lesz az egzisztenciális előrelépésre.

A városrehabilitáció lebonyolításban civil szervezetek (Kék Pont, Motiváció Alapítvány) is részt vesznek az önkormányzat több szervezete (Óbudai Vagyonkezelő Zrt., Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ, szociális főosztály, Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft.) mellett. A programot az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap vissza nem térítendő támogatásából finanszírozzák.