2020. április 9.,
csütörtök, Erhard napja

Megújul a Várnegyed rendelője

Hír TV

2018. szeptember 27., csütörtök 16:19

173 millió forintos támogatást kap az Egészséges Budapestért Programból a Maros utcai orvosi rendelő felújítására a Budavári Önkormányzat, amely további 50 millió forint önrészt biztosít. Így befejezhető az intézet korszerűsítése, melyet 1997 óta folyamatosan végez az önkormányzat.

Évi 130 ezer beteg fordul meg a Maros utcai rendelőben, a budavári önkormányzat 1997-ben vette saját kézbe a intézményt, azóta fokozatosan fejlesztik.

„Ezzel az elnyert 173 millió forintos támogatással és a hozzáadott önrésszel a Budavári Önkormányzat befejezheti a Maros utca teljes korszerűsítését” – mondta Nagy Gábor Tamás, Budavár polgármestere.

Az önkormányzat 50 millió forint önrészt tesz hozzá a beruházáshoz, amivel az alagsori részt teszik rendbe.

„Ki tudunk alakítani egy kulturált, nagyobb várót és vérvételi helyet, ahol a vérvételre várók kényelmesen és nem zsúfolva tudják várni, amíg rájuk kerül a sor, és ugyanez a tér déltől, délutántól helyet tud adni továbbképzéseknek, értekezleteknek” – nyilatkozta Bodroghelyi László, a Budavári Önkormányzat Egészségügyi Szolgálata Szakorvosi Rendelőintézet vezetője.

A fejlesztés 2019 közepére készülhet el, így a következő években a megfelelő szakembergárda fenntartására is többet tudnak koncentrálni.

„Még éppen tudjuk kezelni ezt a problémát, de a jövőbe nézve ez valóban kihívást fog jelenteni, hogy kellő szakembert találjunk. Jelenleg örömmel tudom mondani, hogy minden szakrendelésünkön van kolléga” – tette hozzá Bodroghegyi László.

A beruházásra az Egészséges Budapest Program keretében kerül sor. A programra a következő 10 évben 700 milliárd forintot szán a kabinet, ebből idén 30 milliárdot.