2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Megújul a Várnegyed rendelője

173 millió forintos támogatást kap az Egészséges Budapestért Programból a Maros utcai orvosi rendelő felújítására a Budavári Önkormányzat, amely további 50 millió forint önrészt biztosít. Így befejezhető az intézet korszerűsítése, melyet 1997 óta folyamatosan végez az önkormányzat.

  • Megújul a Várnegyed rendelője

Évi 130 ezer beteg fordul meg a Maros utcai rendelőben, a budavári önkormányzat 1997-ben vette saját kézbe a intézményt, azóta fokozatosan fejlesztik.

„Ezzel az elnyert 173 millió forintos támogatással és a hozzáadott önrésszel a Budavári Önkormányzat befejezheti a Maros utca teljes korszerűsítését” – mondta Nagy Gábor Tamás, Budavár polgármestere.

Az önkormányzat 50 millió forint önrészt tesz hozzá a beruházáshoz, amivel az alagsori részt teszik rendbe.

„Ki tudunk alakítani egy kulturált, nagyobb várót és vérvételi helyet, ahol a vérvételre várók kényelmesen és nem zsúfolva tudják várni, amíg rájuk kerül a sor, és ugyanez a tér déltől, délutántól helyet tud adni továbbképzéseknek, értekezleteknek” – nyilatkozta Bodroghelyi László, a Budavári Önkormányzat Egészségügyi Szolgálata Szakorvosi Rendelőintézet vezetője.

A fejlesztés 2019 közepére készülhet el, így a következő években a megfelelő szakembergárda fenntartására is többet tudnak koncentrálni.

„Még éppen tudjuk kezelni ezt a problémát, de a jövőbe nézve ez valóban kihívást fog jelenteni, hogy kellő szakembert találjunk. Jelenleg örömmel tudom mondani, hogy minden szakrendelésünkön van kolléga” – tette hozzá Bodroghegyi László.

A beruházásra az Egészséges Budapest Program keretében kerül sor. A programra a következő 10 évben 700 milliárd forintot szán a kabinet, ebből idén 30 milliárdot.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!