2021. 09. 17. Péntek Zsófia napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Megújul a János kórház 2022-re

2022-re elkészül az észak-budapesti súlyponti kórház a Szent János kórház felújításával, újjáépítésével - jelentette be a miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely szerint a kormány a múlt héten döntött erről és már elkülönítettek 495 millió forintot a tervezésére. A százhúsz éves intézmény fejlesztésére azért van szükség, mert az épület nagyon rossz állapotban van, viszont 126 település ellátásáért felelős. A pénzügyminiszter pedig további egészségügyi intézményfejlesztéseket is bejelentett.

Már öt éve is ütött-kopott állapotban voltak a Szent János kórház ablakai a neurológiai osztályon. Forrás azonban nem volt a 120 éves épület felújítására, pedig évente 40 ezer fekvő és négyszázezer járóbeteget látnak el a környező 126 településről.

A budapesti betegellátás egyik súlypontja a jövőben a Szent János Kórházban lesz–jelentette be a miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely azt mondta: a kormány a múlt héten döntött erről és már elkülönítettek 495 millió forintot a tervezésére.

Ez gyakorlatilag a középső résznek az újjáépítését jelenti, azt jelenti, hogy a jelenlegi Kútvölgyi szakrendelő is minél nagyobb szerepet kap a betegellátásban és azt is jelenti, hogy a jelenlegi felső részen a János Kórháznak az rehabilitációs részként továbbra is megmarad. Ami az aktív ágyakat illeti egy több, mint ötszáz ágyas kórházról beszélünk

A centrumban minden osztálynak lesz helye, így a szülészetnek, belgyógyászatnak, sebészetnek is, de ezeken kívül lesz gyerek és sürgősségi osztály is.

A most is szakrendelőként működő úgynevezett lepényben alakul majd ki az észak és közép budai szakrendelő, és a kettőt köti össze egy olyan épület, amelyik a közös diagnosztikai hátteret nyújtja, hiszen az a jó, ha egy diagnosztika szolgálja ki a a szakrendelőt és a fekvőbeteg ellátást is– mondta Pokorni Zoltán Hegyvidék polgármestere. A pénzügyminiszter szerint a fejlesztések itt nem állnak meg a fővárosban. Varga Mihály

Megépül a II. kerületi egészségügyi szolgálat új épülete a Frankel Leó úton, a kormány 6,8 milliárd forinttal támogatja. 12 milliárd forintot tudunk fordítani a budai Irgalmas rendi kórháznak a fejlesztésére, 2,7 milliárd forinttal támogatjuk a Szent Ferenc Kórháznak a bővítését, 9,3 milliárd forintból fejlesztjük a XII. kerület - bár ez nem az én kerületemet érinti, de határeset, a választókerület határán van - a Semmelweis Kútvölgyi épületében a járóbeteg szakellátást is támogatni tudjuk, és egy nagyszabású 17 milliárd forintos fejlesztés történik jelenleg is az Országos Reumatológiai és fizioterápiás intézetben – mondta el Varga Mihály pénzügyminiszter. A megújult Szent János Kórházat várhatóan 2022-ben adják át.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

A járványról, az uniós tagságról és a pápa látogatásáról is beszélt Orbán Viktor

A kormányfő a nemzeti konzultáció jelentőségét is kiemelte. 2021. szeptember 17.

Tettyei Piknik a Tettyei Romoknál

A helyszínen van tudósítónk Szilágyi Jenő, aki az esemény védnökével, a Baranya megyei Közgyűlés elnökével, Őri Lászlóval beszélget. 2021. szeptember 17.

Illegális migránsokat tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében

A rendőrök 33 illegális határsértőt tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében, akik jogellenesen próbáltak meg bejutni az országba. 2021. szeptember 17.

Legfrisebb híreink

Fricz Tamás:

Fricz Tamás kutatási tanácsadó, Alapjogokért Központ

Műsorok

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.

Publi Cafe - ajánló

A hétköznaponként jelentkező Publi Cafe politológusok és publicisták segítségével vizsgálja politika és a média szerepét. 20 óra 5 perctől.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!