2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Belföld

Megújul a János kórház 2022-re

2022-re elkészül az észak-budapesti súlyponti kórház a Szent János kórház felújításával, újjáépítésével - jelentette be a miniszterelnökséget vezető miniszter.

  • Megújul a János kórház 2022-re

Gulyás Gergely szerint a kormány a múlt héten döntött erről és már elkülönítettek 495 millió forintot a tervezésére. A százhúsz éves intézmény fejlesztésére azért van szükség, mert az épület nagyon rossz állapotban van, viszont 126 település ellátásáért felelős. A pénzügyminiszter pedig további egészségügyi intézményfejlesztéseket is bejelentett.

Már öt éve is ütött-kopott állapotban voltak a Szent János kórház ablakai a neurológiai osztályon. Forrás azonban nem volt a 120 éves épület felújítására, pedig évente 40 ezer fekvő és négyszázezer járóbeteget látnak el a környező 126 településről.

A budapesti betegellátás egyik súlypontja a jövőben a Szent János Kórházban lesz–jelentette be a miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely azt mondta: a kormány a múlt héten döntött erről és már elkülönítettek 495 millió forintot a tervezésére.

Ez gyakorlatilag a középső résznek az újjáépítését jelenti, azt jelenti, hogy a jelenlegi Kútvölgyi szakrendelő is minél nagyobb szerepet kap a betegellátásban és azt is jelenti, hogy a jelenlegi felső részen a János Kórháznak az rehabilitációs részként továbbra is megmarad. Ami az aktív ágyakat illeti egy több, mint ötszáz ágyas kórházról beszélünk

A centrumban minden osztálynak lesz helye, így a szülészetnek, belgyógyászatnak, sebészetnek is, de ezeken kívül lesz gyerek és sürgősségi osztály is.

A most is szakrendelőként működő úgynevezett lepényben alakul majd ki az észak és közép budai szakrendelő, és a kettőt köti össze egy olyan épület, amelyik a közös diagnosztikai hátteret nyújtja, hiszen az a jó, ha egy diagnosztika szolgálja ki a a szakrendelőt és a fekvőbeteg ellátást is– mondta Pokorni Zoltán Hegyvidék polgármestere. A pénzügyminiszter szerint a fejlesztések itt nem állnak meg a fővárosban. Varga Mihály

Megépül a II. kerületi egészségügyi szolgálat új épülete a Frankel Leó úton, a kormány 6,8 milliárd forinttal támogatja. 12 milliárd forintot tudunk fordítani a budai Irgalmas rendi kórháznak a fejlesztésére, 2,7 milliárd forinttal támogatjuk a Szent Ferenc Kórháznak a bővítését, 9,3 milliárd forintból fejlesztjük a XII. kerület - bár ez nem az én kerületemet érinti, de határeset, a választókerület határán van - a Semmelweis Kútvölgyi épületében a járóbeteg szakellátást is támogatni tudjuk, és egy nagyszabású 17 milliárd forintos fejlesztés történik jelenleg is az Országos Reumatológiai és fizioterápiás intézetben – mondta el Varga Mihály pénzügyminiszter. A megújult Szent János Kórházat várhatóan 2022-ben adják át.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!