2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Belföld

Megteltek az üzletek a karácsony előtti utolsó hétvégén

A kereskedők szerint a többség ilyenkor már megvette az ajándékokat, és csak néhány apróságot akar még beszerezni, a tömött sorok viszont sok helyen így is garantáltak.

  • Megteltek az üzletek a karácsony előtti utolsó hétvégén

A boltok erre hosszabb nyitvatartással és több alkalmazottal készülnek. A karácsonyi vásárlási időszak kezdete egyre korábbra tolódik, és már a novemberi nagy leárazásokkal megkezdődik, a decemberi forgalom pedig sok helyen az átlagos 3-4 szeresét is eléri. Fényképek előhívására várnak a vásárlók önkiszolgáló termináloknál, egy műszaki áruházban szinte egész nap sorakozni kellett a fotókért. A videojátékok népszerűsége töretlen, egyre többen és egyre idősebbek játszanak, van aki a fa alá is ilyen játékot szeretne.

Valami juventusosat, de valami, PS4-et fogok kérni talán– mondja Tamarazzo Martino. Sokan már előre kiválasztják hogy mit akarnak vásárolni, az áruházban pedig már csak kipróbálják vagy összehasonlítják a termékeket.

Ezt már megnéztem az interneten ezt a készüléket. Olyan kis kompakt készüléket keresek, ami darálja a kávét és lefőzni– mutatja Baranyai József. A kereskedők szerint aranyvasárnap a nagy dolgok már eldőltek, a többség ilyenkor már csak néhány apróságot, édességet, csomagolópapírt vagy dobozt szeretne vásárolni.

Okostévé, okostelefon, laptop - az elmúlt évek slágerajándékai. A karácsonyi időszak a kereskedelemben hagyományosan a legforgalmasabb. Ez az időszak viszont, az utóbbi években már Magyarországon is, a november közepi Fekete péntek akciókkal megkezdődik. Ettől függetlenül, még mindig nagy roham van a karácsony előtti napokon.

A karácsonyi időszak egy normál havi forgalomhoz képest 3-3,5 szeres. Azonban egy aranyvasárnapi vagy ezüstvasárnapi forgalom egy átlagos naphoz viszonyítva 6-8 szoros is lehet– nyilatkozta Szántó Balázs a Médiamarkt áruházvezetője. 

A blokkot és számlát mindenképpen érdemes eltenni, mert ha az ajándék nem tetszik, vagy van már belőle, akkor anélkül biztos nem cserélik ki. Aranyvasárnap sok helyen akár este 10-ig is nyitva tartanak az üzletek.

Szenteste napján a kereskedők és a szolgáltatók döntik el hogy kinyitnak-e, de legkésőbb 14 órakor mindegyiknek be kell zárniuk. A legtöbb bank zárva lesz, ahogy a Nemzeti Közművek irodái is, és az adóhatóság sem dolgozik. A postán szombati munkarend lesz érvényben, a mobilszolgáltatók többsége viszont legalább délelőttre kinyit.

Aki tömegközlekedéssel utazik majd, érdemes előre tájékozódnia a menetrendről. A Volán buszok december 24-én több településen csak 16 óráig, máshol ritkábban és korlátozásokkal közlekednek, és a vonatok is ritkábban járnak majd.

December 24-én és 25-én az ünnepi menetrend szerint közlekednek a vonatok, ekkor kevesebb utasra számítunk, december 26-án szerdán pedig vasárnapi menetrend lesz érvényben, mindenképpen fontos az előzetes tájékozódás, ne megszokásból közlekedjenek az utasok, én azt javaslom– figyelmeztet Biber Anett a MÁV szóvivője.  A BKV járatai december 24-én a szombati menetrend szerint közlekednek 15 és 16 óráig, ezután a legtöbb vonalon már csak az éjszakai járatokkal lehet majd utazni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!