2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Belföld

Megszüntették a nyomozást az MTVA-székházban garázdálkodó ellenzéki képviselők ügyében

Megszüntette a közérdekű üzem működésének megzavarása és más bűncselekmények miatt indított nyomozást az MTVA-székházba behatoló és ott randalírozó ellenzéki képviselők ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) – tudta meg a PestiSrácok.hu.

  • Megszüntették a nyomozást az MTVA-székházban garázdálkodó ellenzéki képviselők ügyében

Több ellenzéki képviselő 2018 decemberében rendezett "ámokfutást" a köztelevízió épületében, ahol politikai követeléseiket akarták nyilvánosságra hozatni, majd felszólításra sem hagyták el a székházat, inkább dulakodtak a biztonsági őrökkel.

Az MTVA-székházra az óbudai jegyző kezdeményezett birtokvédelmi eljárást, hogy a képviselőket ki lehessen tenni a szigorúan őrzött, közérdekű üzemből, amelynek helyiségeibe az érintettek épp a képviselői jogaikkal visszaélve próbáltak meg behatolni, és azokban ellehetetleníteni az ott dolgozók munkáját - olvasható a portálon.

Az ügyben Tényi István mellett az MTVA is több feljelentést tett. Ennek apropóján kiadott közleményükben hangsúlyozták, hogy az ellenzéki képviselőket nem korlátozták szabad mozgásukban, azonban a szerkesztőségi munka megzavarását nem engedhették. Hadházyék üzemi területre akartak bejutni, mely nem egyenlő azon jogukkal, hogy beléphetnek az intézménybe. A képviselők viselkedése az MTVA szerint félelmet keltett az intézmény dolgozóiban, akiket sértegettek, valamint hamis tűzriadót csináltak és másnap reggel is megpróbáltak bejutni az elzárt területre, ahol a műsorok készülnek. Emellett rendszeresen zaklatták az MTVA munkatársait, a folyosókon kergették a dolgozni érkezőket.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) végül 2019 elején közérdekű üzem működésének megzavarása és más bűncselekmények gyanúja miatt nyomozást rendelt el. Az ügyészség csaknem ezer órányi felvételt is kapott, és a 2019 januári közleményükben ki is hangsúlyozták, hogy

az ellenzéki országgyűlési képviselők az MTVA székházában nem hivatalos személyként jártak el, ugyanis hivatalos eljárást nem folytattak, hanem megjelenésükkel, mozgásukkal kezdetektől fogva az volt a céljuk, hogy a tüntetéshez kapcsolódva, politikai követelések beolvasásával, a műsorrendet megzavarva az élő műsorokat megszakítsák

- írták.

A PestiSrácok információi szerint ugyanakkor néhány nappal ezelőtt megszüntették a nyomozást bűncselekmény hiányára hivatkozva. Az ügyészség – a portál által megismert határozatában – azzal érvelt, hogy az ellenzéki képviselők viselkedése az MTVA épületében ugyan zavaró volt, azonban szerintük Hadházyék magatartása nem volt alkalmas arra, hogy a közüzem működését jelentősen megzavarják.

A teljes cikk ITT olvasható.

PestiSrácok.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

A magyar férfi kosárlabda-válogatott Reykjavíkban vívja első Eb-selejtezőjét, majd három nappal később hazai pályán fogadja az olasz együttest.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!