2024. 07. 21. Vasárnap Dániel, Daniella napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 19:25

Belföld

Megszűnhet a váci színház

Veszélyben a Váci Dunakanyar Színház jövője - nyilatkozta híradónknak az intézmény vezetője. Kiss Domonkos Márk ezt arra alapozza, hogy a város újonnan megválasztott ellenzéki polgármestere közösségi oldalán azt írta: nem lesz pénze a színház támogatására. A szintén ellenzéki alpolgármester a kialakult helyzetért az igazgatót hibáztatja.

  • Megszűnhet a váci színház

Az önkormányzati választás után bizonytalanná vált a váci színház sorsa. A város új, ellenzéki polgármestere közösségi oldalán azt írta: előreláthatólag a város nem finanszírozza tovább az intézményt. Kerestük Vác polgármesterét, Matkovich Ilonát, hogy megtudjuk, számít-e a teltházas előadásokat bonyolító színházra, de a titkárságon csak azt az ígéretet kaptuk, hogy közleményben reagálnak.

Később az alpolgármester a hivatalos válaszában azt írta: a város költségvetése csak év elején kerül elfogadásra és egyben a kialakult helyzetért a színházat tette felelőssé.

Az intézmény igazgatója a bizonytalanság miatt elhalasztotta az egyik tervezett bemutató olvasópróbáját. Az intézmény vezetője hozzátette: ha az új városvezetés nem biztosítja a megfelelő forrásokat, akkor veszélybe kerül a kiemelt státuszuk és az állami támogatásuk is. Így pedig lakat kerülhet a Színházra. 

A teátrum 2018-ban 30 ezer látogatót vonzott úgy, hogy a település teljes lakossága 33 ezer fő.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kissé mérséklődik a hőség

Kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!