2021. 09. 27. Hétfő Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 15:25

Belföld

Megszorítások az ellenzéki önkormányzatokban

A megszorításokban hisznek sok helyen az ellenzéki önkormányzatok - ezt mondta Vác országgyűlési képviselője. Rétvári Bence kiemelte: ezzel szemben a kormányzati támogatás segít abban, hogy megőrizzük az emberek munkahelyét.

Több, mint nyolc percen keresztül taglalta közösségi oldalán Siófok polgármestere hogy mennyi különböző bevételtől esett el az általa vezetett település. Lengyel Róbert szerint racionalizálni kell a város kiadásait.

Azt kell mondjam, ha és amennyiben minden a terveink szerint halad, bár megjegyzem nagyon nehéz manapság tervszerűen dolgozni, hiszen napról napra változnak a jogszabályok és a központi elvárás is, de maradjunk annyiban, hogy nagyjából a jelenlegi állapottal tudunk kalkulálni, akkor amit garantálni tudunk, hogy a város költségvetéséből, hogy a béreket mind a hivatal és az intézmények tekintetében a dolgozóinknak ki fogjuk tudni fizetni.

- mondta Lengyel Róbert Siófok polgármestere

Balogh Renáta helyi fideszes önkormányzati képviselő ezzel kapcsolatban azt mondta: igenis csökkentették a fizetéseket.

A veszélyhelyzet kihirdetésével a képviselőtestület jogkörét a polgármester vette át, amelyről tájékoztatott is bennünket. Döntött többek között arról, hogy az önkormányzati dolgozók munkaidejét, illetve ezzel együtt arányosan a bérüket is csökkenti. Home officeban dolgoztak, és hát ezzel a sajnálatos döntéssel sok család nagyon rossz helyzetbe került, sajnálom hogy nem sikerült más megoldást találni erre.

- Balogh Renáta, a Fidesz siófoki önkormányzati képviselője.

Vácott a járvány ideje alatt törvénytelen kezdett felújításba a városházán az ellenzéki vezetésű önkormányzat – állítja a város egyik fideszes önkormányzati képviselője. Mokánszky Zoltán azt mondta, a városvezetés nem kért engedélyt a Pest megyei kormányhivatal építésügyi és örökségvédelmi osztályától, noha az épület műemlékjellege miatt ez kötelező lett volna.

A térség országgyűlési képviselője szerint a környéken kiemelten fontos a munkahelyek állami védelme, mert nem minden önkormányzat tud segíteni. Rétvári Bence kitért arra is, hogy a kormány részéről fontos volt a gyorsaság mind a járvány kezelésében, mind pedig a gazdaság megvédésében.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Dömötör: Jakabnak még Miskolcon is Gyurcsányt kell támogatnia, nem kínos ez?

Újfent elszámoltatást és bebörtönzéséket ígért kormánypárti politikusoknak Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője hétfőn napirend előtt. Az ellenzéki képviselő felszólalására Dömötör Csaba válaszolt a kormányoldal részéről. 2021. szeptember 27.

Eltűnés miatt keressük Nikolics Vanessza Ágnest

A székesfehérvári rendőrök a lakosság segítségét kérik. 2021. szeptember 27.

Kommunista győzelmet ajánlott a kormányoldal figyelmébe Tordai Bence az Országgyűlésben

Felszólalása alapján az ellenzéki politikus már borítékolta, hogy 2022-ben a mostani ellenzék szerzi meg a választási győzelmet. 2021. szeptember 27.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!