2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Megszorítások az ellenzéki önkormányzatokban

A megszorításokban hisznek sok helyen az ellenzéki önkormányzatok - ezt mondta Vác országgyűlési képviselője. Rétvári Bence kiemelte: ezzel szemben a kormányzati támogatás segít abban, hogy megőrizzük az emberek munkahelyét.

  • Megszorítások az ellenzéki önkormányzatokban

Több, mint nyolc percen keresztül taglalta közösségi oldalán Siófok polgármestere hogy mennyi különböző bevételtől esett el az általa vezetett település. Lengyel Róbert szerint racionalizálni kell a város kiadásait.

Azt kell mondjam, ha és amennyiben minden a terveink szerint halad, bár megjegyzem nagyon nehéz manapság tervszerűen dolgozni, hiszen napról napra változnak a jogszabályok és a központi elvárás is, de maradjunk annyiban, hogy nagyjából a jelenlegi állapottal tudunk kalkulálni, akkor amit garantálni tudunk, hogy a város költségvetéséből, hogy a béreket mind a hivatal és az intézmények tekintetében a dolgozóinknak ki fogjuk tudni fizetni.

- mondta Lengyel Róbert Siófok polgármestere

Balogh Renáta helyi fideszes önkormányzati képviselő ezzel kapcsolatban azt mondta: igenis csökkentették a fizetéseket.

A veszélyhelyzet kihirdetésével a képviselőtestület jogkörét a polgármester vette át, amelyről tájékoztatott is bennünket. Döntött többek között arról, hogy az önkormányzati dolgozók munkaidejét, illetve ezzel együtt arányosan a bérüket is csökkenti. Home officeban dolgoztak, és hát ezzel a sajnálatos döntéssel sok család nagyon rossz helyzetbe került, sajnálom hogy nem sikerült más megoldást találni erre.

- Balogh Renáta, a Fidesz siófoki önkormányzati képviselője.

Vácott a járvány ideje alatt törvénytelen kezdett felújításba a városházán az ellenzéki vezetésű önkormányzat – állítja a város egyik fideszes önkormányzati képviselője. Mokánszky Zoltán azt mondta, a városvezetés nem kért engedélyt a Pest megyei kormányhivatal építésügyi és örökségvédelmi osztályától, noha az épület műemlékjellege miatt ez kötelező lett volna.

A térség országgyűlési képviselője szerint a környéken kiemelten fontos a munkahelyek állami védelme, mert nem minden önkormányzat tud segíteni. Rétvári Bence kitért arra is, hogy a kormány részéről fontos volt a gyorsaság mind a járvány kezelésében, mind pedig a gazdaság megvédésében.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!