2022. 10. 05. Szerda Aurél napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:00

Belföld

Megszorítások az ellenzéki önkormányzatokban

A megszorításokban hisznek sok helyen az ellenzéki önkormányzatok - ezt mondta Vác országgyűlési képviselője. Rétvári Bence kiemelte: ezzel szemben a kormányzati támogatás segít abban, hogy megőrizzük az emberek munkahelyét.

  • Megszorítások az ellenzéki önkormányzatokban

Több, mint nyolc percen keresztül taglalta közösségi oldalán Siófok polgármestere hogy mennyi különböző bevételtől esett el az általa vezetett település. Lengyel Róbert szerint racionalizálni kell a város kiadásait.

Azt kell mondjam, ha és amennyiben minden a terveink szerint halad, bár megjegyzem nagyon nehéz manapság tervszerűen dolgozni, hiszen napról napra változnak a jogszabályok és a központi elvárás is, de maradjunk annyiban, hogy nagyjából a jelenlegi állapottal tudunk kalkulálni, akkor amit garantálni tudunk, hogy a város költségvetéséből, hogy a béreket mind a hivatal és az intézmények tekintetében a dolgozóinknak ki fogjuk tudni fizetni.

- mondta Lengyel Róbert Siófok polgármestere

Balogh Renáta helyi fideszes önkormányzati képviselő ezzel kapcsolatban azt mondta: igenis csökkentették a fizetéseket.

A veszélyhelyzet kihirdetésével a képviselőtestület jogkörét a polgármester vette át, amelyről tájékoztatott is bennünket. Döntött többek között arról, hogy az önkormányzati dolgozók munkaidejét, illetve ezzel együtt arányosan a bérüket is csökkenti. Home officeban dolgoztak, és hát ezzel a sajnálatos döntéssel sok család nagyon rossz helyzetbe került, sajnálom hogy nem sikerült más megoldást találni erre.

- Balogh Renáta, a Fidesz siófoki önkormányzati képviselője.

Vácott a járvány ideje alatt törvénytelen kezdett felújításba a városházán az ellenzéki vezetésű önkormányzat – állítja a város egyik fideszes önkormányzati képviselője. Mokánszky Zoltán azt mondta, a városvezetés nem kért engedélyt a Pest megyei kormányhivatal építésügyi és örökségvédelmi osztályától, noha az épület műemlékjellege miatt ez kötelező lett volna.

A térség országgyűlési képviselője szerint a környéken kiemelten fontos a munkahelyek állami védelme, mert nem minden önkormányzat tud segíteni. Rétvári Bence kitért arra is, hogy a kormány részéről fontos volt a gyorsaság mind a járvány kezelésében, mind pedig a gazdaság megvédésében.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Elon Musk mégis fizetne a Twitternek

Elon Musk mégis fizetne a Twitternek

Elon Musk mégis megvásárolná a Twitter közösségi médiavállalatot, az eredeti 44 milliárd doláros vételáron, ha az eladó eltekint a peres eljárástól.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!