2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Körhinta 19:10

Belföld

Megszólalt Novák Katalin a nagy visszhangot kiváltó kegyelmi döntéséről + videó

“Az én elnökségem alatt nem volt és nem is lesz kegyelem a pedofiloknak, ez így volt ebben az esetben is” – ezt közölte Novák Katalin az ATV kérdésére a bicskei gyermekotthon kegyelemben részesített igazgatóhelyettese körüli botránykeltésről a PestiSrácok beszámolója szerint.

  • Megszólalt Novák Katalin a nagy visszhangot kiváltó kegyelmi döntéséről + videó

Az elnöki kegyelmet érintő kérdésre az ATV riporterének elmondta: három gyermek édesanyjaként is a magyar családok és a gyerekek mellett áll.

Hangsúlyozta, hogy

undorodik a pedofíliától, és az egyik leggusztustalanabb, legsúlyosabb bűncselekménynek tartja.

"Elnökségem alatt nem volt, és nem is lesz kegyelem a pedofiloknak, ez így volt ebben az esetben is. A pedofilok elleni szigorú fellépésnek, a pedofilok nyilvántartásának a bevezetésének én voltam az egyik leghangosabb élharcosa annak idején."

Az elnök hozzátette, hogy jogszabályi rendelkezés miatt, az elnöki kegyelmi döntések indokolása nem nyilvános. Így természetes az, hogy minden kegyelmi döntés felvet kérdéseket, és ezek a kérdések adott esetben meg is maradnak, vagy megválaszolatlanok maradnak.

"Az elmúlt napokban egy olyan politikai kampánynak vagyunk tanúi, amely rengeteg valótlan állítást tartalmazott.

Minden kegyelmi döntésre igaz az is, hogy természeténél fogva megosztó, és én az elém terjesztett több száz kegyelmi kérvényről minden esetben igyekszem a leginkább körültekintően dönteni. Együttérzek a pedofília minden áldozatával, és amennyiben valakinek akár kormányoldalról, akár ellenzéki oldalról valóban olyan szándéka van, hogy érdemben lépjünk fel még hatékonyabban a pedofíliával és a pedofil bűncselekmények elkövetőivel szemben, akkor annak partnere vagyok most is, és partnere leszek a jövőben is" - zárta válaszát a köztársasági elnök.

Nagyot hibázott

Mint ismert, a bicskei gyermekotthon kegyelemben részesített igazgatóhelyettese és köztiszteletben álló sportember bűne, hogy nem hitt a pedofil bűncselekmények áldozatává vált diákoknak, s így közreműködött az esetek eltussolásában. Álláspontját csak akkor változtatta meg, amikor az igazgató számítógépén a nyomozók megtalálták a bizonyítékokat.

Az ügyről Jeszenszky Zsolt írt velős vezércikket a PestiSrácok.hu-n, amit – ha még nem tette – érdemes ITT elolvasni.

Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!