2021. 12. 04. Szombat Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem

Következik:

Hírek 21:00

Belföld

Nyilvánosság előtt szólalt meg Lackner Csaba

Érdemben először szólalt meg a korrupciós botrányt bemutató videofelvétel nyilvánosságra kerülése óta Lackner Csaba. Az MSZP-ből kizárt kispesti önkormányzati képviselő ez alkalommal is mindössze annyit mondott híradónknak, hogy az önkormányzat testületi ülésén több észrevételt tesz. A korábbi felvételeken fehér porral látható és közpénzek ellopásáról beszélő Lackner a Hír TV kérdésére kijelentette- nem mond le tisztségéről.

 

 

Előzmények: 

Lackner ma állhat a nyilvánosság elé

Három hónappal a kispesti korrupciós botrány kitörése után ma megszólal az érintett Lackner Csaba - az önkormányzat testületi ülésén beszél először az ügyről - legalábbis pénteken ezt mondta híradónknak. A botrányt még ősszel robbantotta ki a Hír TV és a Magyar Nemzet, a birtokunkba került felvételeken ugyanis Lackner Csaba korrupcióról, önkormányzati pénzek elosztásáról, és számos Kispestet érintő bűncselekményről beszél, miközben fehér port szív fel. Várhatóan a mai ülésen alakul meg az a bizottság, amely a felvételeken elhangzottak valóságtartalmát fogja vizsgálni. 

Megszólalt Lackner

A kispesti önkormányzat mai testületi ülésén állhat fel az a vizsgálóbizottság, ami a botrányos Lackner-féle videó illetve hangfelvételek valóságtartalmát vizsgálhatja. A Fidesz szkeptikus a bizottság hatékonyságát illetően, a botrány főszereplője Lackner Csaba pénteken azt ígérte, ma megszólal az ügyben.

„Természetesen a hétfői testületi ülésen ott leszek, a testületi ülésen lesznek gondolatok, amiket elfogok mondani és onnan majd a hétfői nap tekintetében tudnak majd tájékozódni!"

- mondta telefonon Lackner Csaba, Kispest önkormányzati képviselője.

A kispesti botrány kulcsfigurája pénteken nem volt hajlandó sokat elárulni arról, hogy mivel készül a hétfői testületi ülésre. Lackner Csaba ígérete szerint hosszas hallgatás után ma megszólal korrupciós botrányával kapcsolatban.

A választások előtt mutatta be a Hír TV azokat a hangfelvételeket, amelyeken a kispesti szocialista polgármester állítólagos korrupciójáról beszél korábbi párttársa. Lackner Csaba tavaly is MSZP-s színekben került be a kispesti testületbe, ám a korrupciós botrány miatt kizárták a pártból, mandátumát azonban nem adta vissza.

A kispesti LMP-s képviselő által említett bizottság aminek az lesz a feladata, hogy Lackner-féle videó és hangfelvételeket kivizsgálja a ma 17.00 órakor kezdődő testületi ülésen állhat fel. A Fidesz ugyan azt ígérte, hogy részt vesznek majd a testület munkájában de szkeptikusak annak működését illetően.

„Jelen pillanatban a felállás szerint úgy néz ki, hogy a baloldali összefogás képviselői vannak, lennének vagy lesznek többségben ebben a bizottságban ez azért felvet némi kérdést, hogy hogyan fogja a baloldali többség kivizsgálni a baloldali képviselő által a baloldali összefogás tagjaira résztvevőire tett állításokat. Illetve azért annak kapcsán is felmerül némi kérdés, hogy milyen hatásköre lehet egy ilyen bizottságnak”

- fogalmazott Kispest fideszes önkormányzati képviselője, Dódity Gabriella.

Mióta Lackner Csaba bejelentette, hogy hétfőn a nyilvánosság elé áll számos elképzelés napvilágot látott azzal kapcsolatban, hogy mit fog mondani, egyes vélekedések szerint a kispesti politikus lemond a mandátumáról.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Hamarosan indul a 12 év alattiak oltása

A háziorvosok már felmérik az igényeket, hogy összesen hány 5 és 12 év közötti gyermeknek szeretnék beadatni a szülők vagy hozzátartozók a védőoltást.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!