2023. 02. 02. Csütörtök Karolina, Aida napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Nyilvánosság előtt szólalt meg Lackner Csaba

Érdemben először szólalt meg a korrupciós botrányt bemutató videofelvétel nyilvánosságra kerülése óta Lackner Csaba. Az MSZP-ből kizárt kispesti önkormányzati képviselő ez alkalommal is mindössze annyit mondott híradónknak, hogy az önkormányzat testületi ülésén több észrevételt tesz. A korábbi felvételeken fehér porral látható és közpénzek ellopásáról beszélő Lackner a Hír TV kérdésére kijelentette- nem mond le tisztségéről.

  • Nyilvánosság előtt szólalt meg Lackner Csaba

 

 

Előzmények: 

Lackner ma állhat a nyilvánosság elé

Három hónappal a kispesti korrupciós botrány kitörése után ma megszólal az érintett Lackner Csaba - az önkormányzat testületi ülésén beszél először az ügyről - legalábbis pénteken ezt mondta híradónknak. A botrányt még ősszel robbantotta ki a Hír TV és a Magyar Nemzet, a birtokunkba került felvételeken ugyanis Lackner Csaba korrupcióról, önkormányzati pénzek elosztásáról, és számos Kispestet érintő bűncselekményről beszél, miközben fehér port szív fel. Várhatóan a mai ülésen alakul meg az a bizottság, amely a felvételeken elhangzottak valóságtartalmát fogja vizsgálni. 

Megszólalt Lackner

A kispesti önkormányzat mai testületi ülésén állhat fel az a vizsgálóbizottság, ami a botrányos Lackner-féle videó illetve hangfelvételek valóságtartalmát vizsgálhatja. A Fidesz szkeptikus a bizottság hatékonyságát illetően, a botrány főszereplője Lackner Csaba pénteken azt ígérte, ma megszólal az ügyben.

„Természetesen a hétfői testületi ülésen ott leszek, a testületi ülésen lesznek gondolatok, amiket elfogok mondani és onnan majd a hétfői nap tekintetében tudnak majd tájékozódni!"

- mondta telefonon Lackner Csaba, Kispest önkormányzati képviselője.

A kispesti botrány kulcsfigurája pénteken nem volt hajlandó sokat elárulni arról, hogy mivel készül a hétfői testületi ülésre. Lackner Csaba ígérete szerint hosszas hallgatás után ma megszólal korrupciós botrányával kapcsolatban.

A választások előtt mutatta be a Hír TV azokat a hangfelvételeket, amelyeken a kispesti szocialista polgármester állítólagos korrupciójáról beszél korábbi párttársa. Lackner Csaba tavaly is MSZP-s színekben került be a kispesti testületbe, ám a korrupciós botrány miatt kizárták a pártból, mandátumát azonban nem adta vissza.

A kispesti LMP-s képviselő által említett bizottság aminek az lesz a feladata, hogy Lackner-féle videó és hangfelvételeket kivizsgálja a ma 17.00 órakor kezdődő testületi ülésen állhat fel. A Fidesz ugyan azt ígérte, hogy részt vesznek majd a testület munkájában de szkeptikusak annak működését illetően.

„Jelen pillanatban a felállás szerint úgy néz ki, hogy a baloldali összefogás képviselői vannak, lennének vagy lesznek többségben ebben a bizottságban ez azért felvet némi kérdést, hogy hogyan fogja a baloldali többség kivizsgálni a baloldali képviselő által a baloldali összefogás tagjaira résztvevőire tett állításokat. Illetve azért annak kapcsán is felmerül némi kérdés, hogy milyen hatásköre lehet egy ilyen bizottságnak”

- fogalmazott Kispest fideszes önkormányzati képviselője, Dódity Gabriella.

Mióta Lackner Csaba bejelentette, hogy hétfőn a nyilvánosság elé áll számos elképzelés napvilágot látott azzal kapcsolatban, hogy mit fog mondani, egyes vélekedések szerint a kispesti politikus lemond a mandátumáról.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Nem engedi el Újbuda Czeglédy Csabát

Nem engedi el Újbuda Czeglédy Csabát

Hiába folyik büntetőeljárás Czeglédy Csaba ellen, ügyvédi irodájával jelenleg is kapcsolatban áll Újbuda önkormányzata. A XI. kerület Fidesz–KDNP frakciójának vezetője szerint, volt olyan eset, hogy Czeglédynek okiratszerkesztésre volt megbízási szerződése, holott őt egyebek mellett korábban magánokirat-hamisítás miatt ítélték el.
Orbán Viktor: Folytatni kell a hadiipari fejlesztéseket

Orbán Viktor: Folytatni kell a hadiipari fejlesztéseket

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban fogadta Armin Pappergert, a német Rheinmetall hadi- és járműipari nagyvállalat vezérigazgatóját - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!