2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Nyilvánosság előtt szólalt meg Lackner Csaba

Érdemben először szólalt meg a korrupciós botrányt bemutató videofelvétel nyilvánosságra kerülése óta Lackner Csaba. Az MSZP-ből kizárt kispesti önkormányzati képviselő ez alkalommal is mindössze annyit mondott híradónknak, hogy az önkormányzat testületi ülésén több észrevételt tesz. A korábbi felvételeken fehér porral látható és közpénzek ellopásáról beszélő Lackner a Hír TV kérdésére kijelentette- nem mond le tisztségéről.

  • Nyilvánosság előtt szólalt meg Lackner Csaba

 

 

Előzmények: 

Lackner ma állhat a nyilvánosság elé

Három hónappal a kispesti korrupciós botrány kitörése után ma megszólal az érintett Lackner Csaba - az önkormányzat testületi ülésén beszél először az ügyről - legalábbis pénteken ezt mondta híradónknak. A botrányt még ősszel robbantotta ki a Hír TV és a Magyar Nemzet, a birtokunkba került felvételeken ugyanis Lackner Csaba korrupcióról, önkormányzati pénzek elosztásáról, és számos Kispestet érintő bűncselekményről beszél, miközben fehér port szív fel. Várhatóan a mai ülésen alakul meg az a bizottság, amely a felvételeken elhangzottak valóságtartalmát fogja vizsgálni. 

Megszólalt Lackner

A kispesti önkormányzat mai testületi ülésén állhat fel az a vizsgálóbizottság, ami a botrányos Lackner-féle videó illetve hangfelvételek valóságtartalmát vizsgálhatja. A Fidesz szkeptikus a bizottság hatékonyságát illetően, a botrány főszereplője Lackner Csaba pénteken azt ígérte, ma megszólal az ügyben.

„Természetesen a hétfői testületi ülésen ott leszek, a testületi ülésen lesznek gondolatok, amiket elfogok mondani és onnan majd a hétfői nap tekintetében tudnak majd tájékozódni!"

- mondta telefonon Lackner Csaba, Kispest önkormányzati képviselője.

A kispesti botrány kulcsfigurája pénteken nem volt hajlandó sokat elárulni arról, hogy mivel készül a hétfői testületi ülésre. Lackner Csaba ígérete szerint hosszas hallgatás után ma megszólal korrupciós botrányával kapcsolatban.

A választások előtt mutatta be a Hír TV azokat a hangfelvételeket, amelyeken a kispesti szocialista polgármester állítólagos korrupciójáról beszél korábbi párttársa. Lackner Csaba tavaly is MSZP-s színekben került be a kispesti testületbe, ám a korrupciós botrány miatt kizárták a pártból, mandátumát azonban nem adta vissza.

A kispesti LMP-s képviselő által említett bizottság aminek az lesz a feladata, hogy Lackner-féle videó és hangfelvételeket kivizsgálja a ma 17.00 órakor kezdődő testületi ülésen állhat fel. A Fidesz ugyan azt ígérte, hogy részt vesznek majd a testület munkájában de szkeptikusak annak működését illetően.

„Jelen pillanatban a felállás szerint úgy néz ki, hogy a baloldali összefogás képviselői vannak, lennének vagy lesznek többségben ebben a bizottságban ez azért felvet némi kérdést, hogy hogyan fogja a baloldali többség kivizsgálni a baloldali képviselő által a baloldali összefogás tagjaira résztvevőire tett állításokat. Illetve azért annak kapcsán is felmerül némi kérdés, hogy milyen hatásköre lehet egy ilyen bizottságnak”

- fogalmazott Kispest fideszes önkormányzati képviselője, Dódity Gabriella.

Mióta Lackner Csaba bejelentette, hogy hétfőn a nyilvánosság elé áll számos elképzelés napvilágot látott azzal kapcsolatban, hogy mit fog mondani, egyes vélekedések szerint a kispesti politikus lemond a mandátumáról.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!