2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Vörös narkó

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Megszólalt a Richter Flórián Cirkusz igazgatója

Megszólalt a Richter Flórián Cirkusz névadó igazgatója a szombaton, május 4-én történt súlyos baleset után.

  • Megszólalt a Richter Flórián Cirkusz igazgatója

Mint arról a hirtv.hu is beszámolt, a lengőtrapéz-produkció közben egy sikertelen gyakorlat után egy fiatal artista a biztonsági hálóba zuhant. Neki nem esett baja, viszont az életmentő eszköz tartórúdja elmozdult és az egyik nézőre zuhant. A súlyos fejsérülést szenvedő Lászlót mentőhelikopterrel szállították kórházba. A bendzsóművész állapota azóta kielégítő.

Egy szinte lehetetlen baleset történt, aminek következtében az egyik nézőnk súlyosan megsérült. Nagyon sajnáljuk. A chilei akrobatacsoport számát úgy kell elképzelni, hogy az artisták 5-6 méter magasban egy platformon állnak. Egy trapézon átlengenek a porond túloldalára, egy másik trapézhoz. Ott egy úgynevezett fogó fejjel lefelé lóg, és az ő feladata, hogy a különböző szaltókat bemutató partnere kezét elkapja. Nyilván előfordul, hogy ez nem sikerül. Erre az esetre feszül alattuk a biztonsági háló

 – magyarázta Richter Flórián a Rádió1 Balázsék című műsorában.

A háló az artistát rugós, hullámzó mozdulatokkal felfogja. A háló viszont valamitől megsérülhetett, a hálót tartó oszlop pedig kifelé, a nézők irányába dőlt – magyarázta a cirkuszigazgató, az Arany Bohóc-díjas artista. Amikor meghallotta, hogy leállt a zene és a nézők kiabálnak, beszaladt a porondra. Richter hangsúlyozta: a cirkuszok kötelesek felelősségbiztosítást kötni, természetesen ők is rendelkeznek ilyennel. Hangsúlyozta: mindent megtesznek a körülmények alapos kivizsgálása érdekében.

A teljes cikket a Borsonline.hu-n olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Meloni: meg tudjuk változtatni Európát

Meloni: meg tudjuk változtatni Európát

Giorgia Meloni hétfőn azt mondta, hogy az esedékes EU-s választások után jobboldali többséget kíván kialakítani Olaszországgal az élen – írja a Politico.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!