2022. 09. 25. Vasárnap Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Balaton retró

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Megszólalt a Hír TV-nek a karácsonyfa alatt késsel fenyegetőző fiatalember

Késsel fenyegetőzött egy huszonéves férfi egy karácsonyfa alatt. Az internetre felkerült videóban egy téglási fiatalember arra utasítja a nézőt, hogy küldje tovább a felvételt, különben megtalálja a kés. A szülők feljelentést tettek. A Hír TV-nek exkluzív interjút adott a videó készítője, bocsánatot kért, viccnek szánta a felvételt. A rendőrség nyomoz az ügyben.

  • Megszólalt a Hír TV-nek a karácsonyfa alatt késsel fenyegetőző fiatalember

„Félsz a haláltól? Ha nem küldöd tovább ezt a videót 15 embernek 30 percen belül, akkor ez a kés meg fog találni!”

– Így kezdődik az a videó, amelyik egy fővárosi általános iskola diákjai közt is elterjedt. A gyerekek megrémültek, szüleik feljelentést tettek. A felvételen egy karácsonyfa alatt ül a téglási fiatalember egy hatalmas késsel a kezében. Exkluzív interjút adott a Hír TV-nek. Azt mondta, csak viccnek szánta.

„Ez a videó 2017 decemberében készült, akkor nagyon elterjedt a Facebookon a körlevél, és az ismerőseimtől nagyon sok körlevelet kaptam és ez engem idegesített, és arra gondoltam, hogy az ismerőseimet meg fogom viccelni egy ilyen videóval – fogalmazott Balogh András a Hír TV-nek, hozzátéve: Nemrég tudtam meg, hogy kisebb gyerekekhez is eljutott a videó, a szülőktől és a gyerekektől, akik ettől megijedtek, szeretnék ezúton is elnézést kérni.”

András szerint privát üzenetben juttatta el barátainak, nem gondolta, hogy eljut a gyerekekhez. Egy közösségi média szakértő szerint a szülőknek fel kell készíteni a gyerekeket arra, hogy szűrjék a tartalmakat. „Hogyha most jelen esetben erről a videóról van szó, akkor arra fel kell készíteni a gyermekünket, hogy nem osztunk meg mindenféle tartalmat és azzal is tisztában vagyunk, hogyha valaki ilyet kér tőlünk, az csak elérést akar generálni” – nyilatkozta Lajos Péter, a Social Steps marketing vezetője.

Egy pszichológus szerint azonban hirtelen egy kiskorú nem tud így gondolkodni. „Egy 14-16 éves gyerek nem tud különbséget tenni a fikció és a valóság között. Összemosódik a valóság. És számára ez a hús-vér valóság” – mondta Makai Gábor klinikai szakpszichológus.

Kerestük a rendőrséget is, azt írták, hogy a nyomozás jelenleg is folyik, gyanúsítottként kihallgatták a fiatalembert, szabadlábon védekezhet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk: A Nyugati nyaralás díszbemutatóján jártunk

Svenk: A Nyugati nyaralás díszbemutatóján jártunk

Nézőcsúccsal robbant be a hazai mozikba az új krimi-vígjáték, a Nyugati nyaralás. A moziról mások mellett Szervét Tibor nyilatkozik. Teniszpartnerét az egykori profi játékos, Noszály Sándor alakítja a filmvásznon. 

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!