2020. június 6.,
szombat, Norbert, Cintia napja

Megszólalt a Hír TV-nek a karácsonyfa alatt késsel fenyegetőző fiatalember

Hír TV

2018. december 12., szerda 19:34, frissítve: szerda 23:10

Késsel fenyegetőzött egy huszonéves férfi egy karácsonyfa alatt. Az internetre felkerült videóban egy téglási fiatalember arra utasítja a nézőt, hogy küldje tovább a felvételt, különben megtalálja a kés. A szülők feljelentést tettek. A Hír TV-nek exkluzív interjút adott a videó készítője, bocsánatot kért, viccnek szánta a felvételt. A rendőrség nyomoz az ügyben.

„Félsz a haláltól? Ha nem küldöd tovább ezt a videót 15 embernek 30 percen belül, akkor ez a kés meg fog találni!”

– Így kezdődik az a videó, amelyik egy fővárosi általános iskola diákjai közt is elterjedt. A gyerekek megrémültek, szüleik feljelentést tettek. A felvételen egy karácsonyfa alatt ül a téglási fiatalember egy hatalmas késsel a kezében. Exkluzív interjút adott a Hír TV-nek. Azt mondta, csak viccnek szánta.

„Ez a videó 2017 decemberében készült, akkor nagyon elterjedt a Facebookon a körlevél, és az ismerőseimtől nagyon sok körlevelet kaptam és ez engem idegesített, és arra gondoltam, hogy az ismerőseimet meg fogom viccelni egy ilyen videóval – fogalmazott Balogh András a Hír TV-nek, hozzátéve: Nemrég tudtam meg, hogy kisebb gyerekekhez is eljutott a videó, a szülőktől és a gyerekektől, akik ettől megijedtek, szeretnék ezúton is elnézést kérni.”

András szerint privát üzenetben juttatta el barátainak, nem gondolta, hogy eljut a gyerekekhez. Egy közösségi média szakértő szerint a szülőknek fel kell készíteni a gyerekeket arra, hogy szűrjék a tartalmakat. „Hogyha most jelen esetben erről a videóról van szó, akkor arra fel kell készíteni a gyermekünket, hogy nem osztunk meg mindenféle tartalmat és azzal is tisztában vagyunk, hogyha valaki ilyet kér tőlünk, az csak elérést akar generálni” – nyilatkozta Lajos Péter, a Social Steps marketing vezetője.

Egy pszichológus szerint azonban hirtelen egy kiskorú nem tud így gondolkodni. „Egy 14-16 éves gyerek nem tud különbséget tenni a fikció és a valóság között. Összemosódik a valóság. És számára ez a hús-vér valóság” – mondta Makai Gábor klinikai szakpszichológus.

Kerestük a rendőrséget is, azt írták, hogy a nyomozás jelenleg is folyik, gyanúsítottként kihallgatták a fiatalembert, szabadlábon védekezhet.