2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:20

Belföld

Megszépül a Várkert bazár környéke is

Aláírták a Várkert bazár közlekedésfejlesztési szerződését. A Lánchíd utca és környéke újul meg, de a környező utcák is új burkolatot kapnak, és elvégzik a közművek cseréjét is. Korszerűsítik a közvilágítást, kerékpársávokat, új villamosmegállókat és szökőkutakat alakítanak ki, a környék könnyebb megközelítése érdekében pedig egy új hajóállomás is épül. A munkálatokat a tervek szerint augusztus végére fejezik be.

Kedden már nem használhatják az autósok a Lánchíd utcát, a területet várhatóan augusztus végéig lezárják. A Várkert bazár mellett ugyanis megújul annak környezete is. A felújítás során a bazár környéki utcák új burkolatot kapnak, valamint elvégzik a közművek cseréjét is. Ezen kívül korszerűsítik a közvilágítást, kerékpársávokat, szökőkutakat alakítanak ki, a környék könnyebb megközelítése érdekében pedig új villamosmegállók és egy hajóállomás is épül. A beruházás teljes költsége majdnem 1,7 milliárd forint

Az I. kerületben megújul a Clark Ádám tér egy része, és folytatódik az alagút tetejének rendbehozatala is. Az életveszélyes, sokszor a kimászásra csábító korlátot tavaly cserélték biztonságosabbra. Nagy Gábor Tamás polgármester szerint ez lényegesen nagyobb visszatartó erővel bír, de a felújítás ezzel még nem fejeződött be.

A felújítás után a téren tilos lesz a parkolás. A Várnegyed forgalmát mélygarázs építésekkel igyekeznek csillapítani.

– Jelen pillanatban zajlik egy mélygarázsépítés az egykori lovarda alatti részen. Tehát hogyha a Dózsa György tér felől, a Tabán irányából megyünk fel a budai Várba, akkor láthatják, hogy ott vannak a daruk és hála Istennek ott is egy 299 férőhelyes mélygarázzsal fog gazdagodni a budai Vár. Tehát összességében, hogyha ezzel elkészülünk 2015 tavaszára, és el fog készülni, illetve átadjuk a Várbazár mögötti mélygarázst is, akkor összesen 600 gépkocsi parkolóval bővül a budai Vár környezete – mondta L. Simon László.

A budai Várbazár és a Várnegyed megújításáért felelős kormánybiztos szerint a palota rekonstrukcióján is dolgoznak, de a köztársasági elnöki hivatal költöztetése nincs napirenden.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!