2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Róma - Cinecitta magyarul 10:55

Belföld

Mégsem zárta el a polgármester a főcsapot

Ígéretével ellentétben nem zárta el a Nyíregyháza és Nyírtelek gázellátását is biztosító főcsapot Kótaj polgármestere. Orosz Mihály azért akarta megszüntetni a szolgáltatást, mert a 35 kilométeres vezeték az önkormányzat tulajdonában van, a Tigáz viszont 2006 óta nem fizet érte használati díjat. A szolgáltató szóvivője azt mondta: bírósági per van az ügyben, annak várják a végét. Az energiahivatal pedig azt közölte: 2014 június végéig ad haladékot a szolgáltatónak arra, hogy új rendszert építsen.

A 35 kilométeres vezeték, amelyet húsz éve az önkormányzat építtetett, Kótaj mellett Nyíregyháza és Nyírtelek gázellátását is biztosítja. A vezetéket a Tigáz használja, de nem fizet érte díjat az önkormányzatnak.

Kótaj polgármester korábban bejelentette, hogy október 16-án lekapcsolja a rendszert, mert nem tudott megegyezni a szolgáltatóval. Ezt mégsem tette meg. „Nem titokban jöttünk az éj leple alatt, hanem úgy, hogy ország-világ lássa, hogy gondoskodik egy gazdasági maffia fogyasztóiról, inti hallgatásra a hatóságokat, hogyan semmizi ki a tulajdonosokat, ezért voltunk itt ma” – fogalmazott Orosz Mihály.

A helyszínen megjelent az MSZP egykori elnökhelyettese, a nyíregyházi születésű Juhász Ferenc is. „Egyszerűen kíváncsi voltam és vagyok én, mint a körzet képviselőjelöltje, mit tehetek az elkövetkezendő időszakban azért, hogy Nyíregyháza és Nyírtelek közszolgáltatása ne szenvedjen csorbát és a kótajiak megkapják jogos igényüket” – nyilatkozta a szocialista országgyűlési képviselő.

A Tigáz szóvivője azt mondta: ha a bíróság a díj megfizetésére kötelezi, akkor annak eleget tesznek. „Amennyiben a tulajdonviszonyok tisztázását követően a Tigáz-DSO Kft. részéről üzemeltetési díj fizetése merül föl, akkor ezt a kótaji önkormányzat, az NSG Kft. és a Tigáz-DSO Kft. között megkötött üzemetetési szerződés keretén belül fogja megfizetni” – tudatta Száraz Gábor szóvivő.

A vita miatt januártól már a nem a Tigáz a gázszolgáltató Kótajban. A cég a perrel párhuzamosan azt tervezi, hogy egy új, saját tulajdonban lévő rendszert épít ki, hogy a jövőben elkerülje a hasonló jogvitát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!