2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Vezércikk 08:05

Belföld

Megrongálták a 9. kerületi Fidesz iroda bejáratát + videó

Megrongálták a kilencedik kerületi Fidesz iroda ajtaját: a kormánypártok képviselője szerint a Vehemencia nevű anarchista szervezet tette. Az ügyben feljelentést tettek a rendőrségen. Nem ez volt az első eset: pár héttel ezelőtt a nagyobbik kormánypárt nyolcadik kerületi irodájának üvegét törték be.

  • Megrongálták a 9. kerületi Fidesz iroda bejáratát + videó

Egy nagy A betű, bekarikázva, fölötte felirat – hétfő reggel ez a látvány fogadta a kilencedik kerületi Fidesz irodához érkezőket. A párt helyi szervezete szerint a Vehemencia nevű anarchista szervezet rongálta meg az épület bejáratát.

A városrész kormánypárti képviselője arra hívta fel a figyelmet, fontosnak tartják, hogy ez a fajta politikai üldöztetés ne terjedjen el. A rongálás miatt feljelentést is tettek a rendőrségen.

Kértük a rendőrséget, mivel a szemben lévő háznál közterületi térfigyelő kamera is van, hogy azokat a felvételeket nézzék meg, és lehessen beazonosítani hogy ki az aki ezzel próbál megfélemlíteni bennünket, illetve a megfelelő óvintézkedéseket is meg fogjuk tenni, hiszen itt azért családanyák dolgoznak az irodában. – mondta Gyurákovics Andrea, a IX. kerületi Fidesz önkormányzati képviselője.

De nem ez volt az egyetlen eset az elmúlt időszakban: egy férfi vasrúddal törte be a józsefvárosi Fidesz iroda ajtajának üvegét nemrég. A rendőrök időközben azonosították és elfogták a férfit, aki részben beismerte a bűncselekményt.

Az eset után a Fidesz frakcióvezetője azt írta közösségi oldalán, szélsőbaloldali antifa bűnöző verte szét a nyolcadik kerületi Fidesz irodát, az elkövető pedig Pikó András és Jámbor András aktivistája.

Közösségi oldalán pedig Jámbor András is elismerte, hogy az elkövető a Szikra Mozgalom tagja volt, akit már kizártak.

Félreértés, nem tagja a józsefvárosi polgármester stábjának a nyolcadik kerületi Fidesz irodát megrongáló férfi – ezt állítja a kerület polgármestere. Pikó András Napi Aktuális című műsorunkban azt mondta, attól pedig nem fél, hogy a Szikra Mozgalomhoz köthető ügyek rossz fényben tüntetik fel a kampányát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Fidesz: Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-showt Budapesten + videó

Fidesz: Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-showt Budapesten + videó

„Akik ma irányítják, nem szeretik Budapestet. Csak a pénzt és a hatalmat szeretik” – mondja a Fidesz új videójában a párt főpolgármester-jelöltje. Szentkirályi Alexandra rámutatott: a főváros Gyurcsány Ferenc fogságában van. Erről tanúskodik minden, amit csinálnak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!