2022. 05. 19. Csütörtök Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

CPAC Hungary 2022 - Konzervatív Politikai Akció Konferencia 16:50

Belföld

Megrendezett hamisítvány a lejárató bajai kisfilm

Hamisítvány a Hvg.hu-n megjelent film, amrellyel azt akarták bizonyítani, hogy a bajai önkormányzati választáson egyesek pénzért és tűzifáért szavaztak. Kiderült ugyanis, hogy a film főszereplője a saját lakásában rendezte meg az állítólagos csalásról a megbeszélést.

Megrendezett lejáratófilm a Hvg.hu által nyilvánosságra hozott felvétel, amellyel azt akarták bizonyítani, hogy pénzért és tűzifáért vásárolt szavazatokat a Fidesz a bajai időközi önkormányzati választáson – derítette ki a Magyar Hírlap. A napilap beazonosította azt a férfit, aki a videón az állítólagos csalást megszervezi. Az egyik közösségi portálon talált fotók alapján pedig kiderült az is, hogy pont a főszereplő házában készülhetett a felvétel, amelyen ő a vendég szerepét játssza. A Hvg.hu továbbra is kitart amellett, hogy valódi szavazatvásárlás történt, de azt nem tudják bizonyítani, melyik párt lehetett a megbízó.

A videót pénteken hozta nyilvánosságra a Hvg.hu. A cikk szerzője úgy fogalmazott: egyértelmű bizonyíték került elő arról, hogy szavazatvásárlás történt a bajai időközi önkormányzati választáson. „Hogyha holnap eljöttök szavazni, ugyanúgy a Fideszre, ahogy múltkor eljöttetek szavazni, a pénzeteket odaadom, most is hoztam nektek pénzt, azt itt is hagyom...” – hallható a kisfilmen.

A mobiltelefonnal készített felvételen 200 ezer forintot és két köbméter tűzifát ígértek a romáknak, ha Kovács Csabára, a fideszes jelöltre adják le a voksukat. A város kormánypárti polgármestere szerint megrendezett lejáratóakcióról van szó, ezért feljelentést tett. „Ismeretlen tettes ellen tettem feljelentést rágalmazás miatt, merthogy olyan dolgokat hangzanak el a videón, mintha nekem ehhez bármi közöm lenne – mondta Zsigó Róbert a Hír TV-nek, hozzátéve: „a videón szereplő embereket nem ismerem. Egyébként a Fidesz senkinek sem megbízást, sem kérést nem adott, hogy ilyeneket tegyen. Még egyszer mondom, ez a baloldal lejáratókampányának a része. Nagyon lesújtó, hogy ilyen technikákat alkalmaznak” – fogalmazott Baja fideszes polgármestere.

Mesterházy elbizonytalanodott, de…

Az MSZP pénteken a választási eredmény megsemmisítését kérte, Mesterházy Attila pártelnök pedig hazugnak nevezte Zsigó Róbertet. „Ezek után van pofája kiállni a fideszes szóvivőnek, aki maga érintettje ennek az egész ügynek. Aki Baja város polgármestere. Aki csak akkor nem hazudik, amikor nem jár a szája, ez egészen elképesztő” – fogalmazott Mesterházy Attila.

Szombaton azonban a Magyar Hírlap megnevezte a felvételen pénzt ajánló férfit. A napilap kiderítette: G. Róbert valójában nem vendégként jelent meg, hanem a saját lakásán készülhetett az olcsó választási trükkfilm. Ezt a főszereplő Facebookon közölt korábbi fotóival igazolták. Ezután már Mesterházy Attila is elbizonytalanodott, de bocsánatot nem kért előző napi elhamarkodottnak tűnő nyilatkozatáért. „Én megvárnám a rendőrséget. Azért tettünk mi feljelentést a rendőrségen, mert szerintünk sem a Magyar Hírlapnak, sem nekünk nem dolgunk, hogy nyomozzunk és kiderítsük, hogy mi hiteles és mi nem – mondta az MSZP-elnök. – Amint a tudomásunkra jutott ez a felvétel, információ, akkor azt tettük, amit ilyenkor minden magyar állampolgárnak, de különösen egy országgyűlési képviselőnek tennie kell: azokhoz a nyomozószervekhez fordultunk, akik tudják igazolni vagy cáfolni ennek a felvételnek a valódiságát” – tette hozzá Mesterházy Attila.

A Hvg.hu kitart álláspontja mellett

A Hvg.hu főszerkesztője kitart amellett, hogy valódi pénzmozgás történt a választás befolyásolása érdekében. „Azonosítottuk a videón szereplőket, illetve van információnk arról, hogy a felvételt megelőzően, a videón, és a azt követően mi történt. Mi ennyit tudunk” – mondta az oldal főszerkesztője a Hír TV-nek. Gavra Gábor hozzátette: azt nem tudják bizonyítani, hogy valamelyik politikai párt bízta meg a férfit, akit ugyan a valóságban Róbertnek hívnak, de társai a filmen többször is direkt Józsiként szólítanak meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!